Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:00, 29. 3. 2023.

| Društvo

Izdaje se šest lokacija za kioske u Ulici Đuka Dinić u Nišu

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Ulica Đuke Dinića
Četiri na period od pet godina, dve do uređenja parka; ilustracija; foto: T. T.

Niška Opština Crveni Krst objavila je oglas za izdavanje šest lokacija za kioske u Ulici Đuka Dinić. Načelnik opštinske Uprave Ljubisav Pantić pojašnjava da na tim lokacijama trafike već postoje, s tim što neke ne rade, dok će one koje su u funkciji imati prednost ako se odazovu konkursu.

Kako je navedeno, dva kioska trebalo bi da budu postavljena prekoputa nekadašnje Cvetne pijace, ali oni će tu biti samo do uređenja Univerzitetskog trga i parka kod Beogradske kapije, što su nadležni ranije najavili.

Dva kioska biće kod autobuske stanice, jedan kod ograde autobuske stanice i jedan prekoputa, kod trafo stanice. Te lokacije izdaju se na period od pet godina.

Na tim lokacijama postoje kiosci, s tim što su neki u funkciji, neki rade, a neki ne. Lokacijska mesta postoje, mislim da jedan od njih ne radi, a da su ostali u funkciji. Jedno mesto se ukida pošto Zavod za urbanizam nije dao saglasnost. Neki će dobiti privremenu dozvolu zbog parka koji će da se gradi - navodi Pantić.

Kaže da je reč o ekstra zoni, da je interesovanje veliko, a da će se prijavama baviti komisija. Oni koji tu već imaju kiosk, a jave se na oglas, imaće prednost od 15 bodova.

Boduju se i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, broj radnika, poslovni prihod u protekloj godini, kao i dužina bavljenja tom delatnošću.

Prema aktuelnom Planu koji se tiče kioska na površinama javne namene u Nišu, tu će moći da se prodaje mešovita roba poput novina i duvana, zatim hrana (peciva, kokice, semenke, kafa i slično), postoji mogućnost i da to budu menjačnice, cvećare, suvenirnice ili zanatske radnje, poput obućara ili fotokopirnice.

Plan predviđa i da kiosci u Nišu mogu biti maksimalnog gabarita od 4 do 8 kvadrata ili od 8 do 10,5 kvadrata. Tako će postojeći korisnici koji ostanu na toj lokaciji morati da postave kioske površine do 10,5 kvadratnih metara.

Prijave su otvorene do 31. marta, a osim na sajtu Opštine, oglas je, prema Pantićevim rečima, objavljen u Narodnim novinama. Mogu se javiti pravna lica, preduzetnici i fizička lica, a uslov je da nemaju dug prema Gradu.

Oni koji budu izabrani imaće rok od tri meseca da postave kiosk nakon što dobiju rešenje o zauzeću površine javne namene, koje izdaje Odsek za imovinsko-komunalne poslove Uprave Opštine Crveni Krst, piše u oglasu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Posrednik

    17:03 // 29. 3. 2023.

    Zna se ko je uzeo novac u ovom gradu da sve lokacije dobije "Moj kiosk".
    Pozdrav za njega, TR "bankrot" Niš.

  • Aleksandra

    14:22 // 29. 3. 2023.

    Zna se ko je srećni dobitnik svih 6 lokacija!

  • Гага

    13:05 // 29. 3. 2023.

    Прво,да се отера онај што везује магаре за ограду аутобуске станице...земљо Индијо!!!

    • Iki

      21:28 // 29. 3. 2023.

      Nesmeju... Crnac....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: