Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:45, 13. 2. 2018.

| Društvo

Izdavanje “senior kartica” ubuduće i u penzionerskim udruženjima

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
penzioneri
Osim u mesnim kancelarijama u niškim opštinama, "senior kartice" mogu da zatraže i u 3 penzionerska udruženja; foto: Vanja Keser

Zbog velikog interesovanja niških penzionera za kartice kojima će imati popuste, iz Gradske organizacije penzionera, koja je i pokrenula akciju, saopštavaju da će zbog efikasnijeg i bržeg izdavanja “senior kartica” građani ubuduće moći da se prijave i u penzionerskim udruženjima, kao i u mesnim kancelarijama.

U saopštenju Gradske organizacije penzionera navodi se da su pre nekoliko dana predstavnici penzionerskih udruženja u Nišu imali sastanak sa gradonačelnikom Darkom Bulatovićem, zbog toga što je veliki broj penzionera zatražio “senior karticu”.

Na sastanku je postignut dogovor kojim je precizirano da svaka organizacija penzionera organizuje upis svojih članova i ostalih zainteresovanih penzionera, dostavlja podatke GOP-u Niš, kao nosiocu projekta „senior kartice“ radi izrade personalizovane kartice. Distribuciju kartica nakon izrade vršiće svaka organizacija za svoje članove - dodaju u saopštenju.

Penzioneri ubuduće mogu da podnesu zahtev za izdavanje kartice u Gradskoj organizaciji penzionera svakog radnog dana od 9 do 17 sati. “Senior karticu” mogu da zatraže i u mesnim kancelarijama - Čair, Medijana, Božidar Adžija, Brzi Brod, 12. februar, Ratko Jović, Donji Komren, Popovac, Bubanj, Ratko Pavlović i naselju Nikola Tesla, radnim danima od 9 do 15 sati.

To mogu da učine i u Udruženju penzionera Niša radnim danom i subotom od 8 do 14 sati, u Udruženju invalida rada Niša radnim danom i subotom od 9 do 12 sati i u Udruženju vojnih penzionera Niša radnim danom od 8 do 14 sati - navode u saopštenju.

Sve dodatne informacije zainteresovani mogu da dobiju u prostorijama GOP na Trgu Pavla Stojkovića 12 ili na brojeve telefona 065/2504900 i 018/589402, kao i na mejl [email protected].

O akciji mogu da se informišu i u Udruženju penzionera grada Niša - Novopazarska 10 ili da ih kontaktiraju na telefone 060/4245653 i 060/4245654, u Udruženju invalida rada grada Niša - Hajdug Veljkova 26, telefon 060/4213469 i u Udruženju vojnih penzionera grada Niša - Dom Vojske, telefon 064/2751876.

Podsetimo, iz organizacije koja je pokrenula akciju su nedavno rekli da je za samo 2 dana više od 1.000 penzionera zatražilo "senior karticu" i tada su od Gradske uprave tražili da im omogući da se penzioneri ubuduće prijavljuju i u mesnim kancelarijama u niškim opštinama.

Iako su prvobitno naveli da “senior karticu” kojom će imati popuste od 5 do 50 % mogu da zatraže samo oni penzioneri koji se učlane u Gradsku organizaciju penzionera i plaćaju mesečnu članarinu, naknadno su saopštili da socijalno ugroženi i stariji od 65 godina to mogu da urade besplatno.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Aperkat

    19:57 // 13. 2. 2018.

    Sve ovo je PUPS i SNS farsa,za naivne i zatucane,a takvih je ,nazalost,mnogo!

  • Penzioner

    15:30 // 13. 2. 2018.

    Ovo je sargarepica da se kojim slucajem ne pobune ostali penzioneri Srbije zbog privilegija Bgd penzinerima. Da je ovo ozbiljna akcija prvo bi se napravio sporazum sa organizacimama koje daju popuste i definisali nivoi popusta, sto se jos uvek nezna. Ovako, samo se vi uclanite dajte clanarinu, a mi cemo posle da vidimo koje popuste cemo da vam omoguciti. "Ozbiljnost" akcije treba da "poveca" Bulat

  • Zlobnik

    15:08 // 13. 2. 2018.

    "...imali sastanak sa gradonačelnikom Darkom Bulatovićem, zbog toga što je veliki broj penzionera zatražio “senior karticu”!
    Zašto li traže tu karticu ? Sigurno im je lep život i mogu da kupuju i jedu , do 5-og u mesecu ! Čemu preterivanje u potrošnji , kada treba da "ulažemo u budućnost", u "pošte" u selu od 2 stanovnika , u "zemljoradničke zadruge" sa 2 zadrugara , u "kanale" ,u "auto-puteve"

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: