Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:40, 25. 1. 2016.

| Društvo

Izgradili seoski trg i česmu na mestu gde nema vode

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
cesma-bez-vode-1.jpg
Uređenje završeno, jedino fali voda; foto: D.M.

Izgradnja seoskog trga i česme na nekadašnjoj livadi u centru Brejanovca koštala je grad Leskovac skoro milion dinara.

Ipak, po rečima gradonačelnika Gorana Cvetanovića koji je sa svojim saradnicima danas obišao radove, u tom selu praviće se novi manji trg sa česmom iz koje će teći voda jer je ova sazidana na mestu gde nema vodovodne mreže.

Ova česma će kao ukras stajati na ovom lepom trgu koji smo napravili bukvalno na utrini u centru sela. Nedaleko, pored škole, sagradićemo novu česmu i dodatno urediti tamošnji prostor sa znatno manje sredstava - najavio je gradonačelnik.

Inače, projekat igradnje seoskog trga izradila je mesna zajednica, a u popločavanje trga, zidanje česme, ugradnju klupa i zasade topola u okolini uloženo je 950.000 dinara. 2 Selo će uskoro dobiti još jedan trg sa česmom iz koje će teći voda; foto: D.M.

Kako je “Južnim vestima” kazao jedan od visokih funkcionera u lokalnoj samoupravi, a koji je želeo da ostane anoniman, najpre je bio dogovor sa jednim od meštana Brejanovca da dozvoli da se voda sprovede do česme iz njegovog dvorišta, ali da je on od toga odustao već kada su radovi bili u poodmakloj fazi.

Čim je čuo da Grad nema nameru da mu za to plati, čovek se predomislio - kazao je ovaj lokalni funkcioner.

Gradonačelnik Cvetanović je rekao da će lokalna samouprava nastaviti sa praksom uređenja seoskih trgova i nadalje, a da je Brejanovce jedno od prvih iz razloga što se u njemu leti odigrava jedan od najvećih lokalnih fudbalskih turnira i da je iz tog sela nekadašnji poznati fudbaler Crvene Zvezde Bratislav Živković.

Dodao je da će se na proleće krenuti i sa asfaltiranjem ulica u ovom selu, da je tender završen i da je za to iz gradskog budžeta predviđeno 3,2 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Juznjak

    12:38 // 26. 1. 2016.

    Gradonacelnik umesto sto daje grde pare za bezvredne trgove, bolje da je te pare ulozio u konacno postavljanje vodovoda, na koji ti ljudi cekaju vise od 40 godina...

  • cacanin

    07:28 // 26. 1. 2016.

    Tako kod nas u selu od 100 stanovnika hoce neko da zida kafanu,retko ko dolazi,20 km od Cacka.Covece,lako cemo napraviti kafanu,ali sta cemo za narod?

  • milos

    00:02 // 26. 1. 2016.

    Pa nadam se da je bilo neko prasence na otvaranju?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: