Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:18, 6. 7. 2016.

| Društvo

Izgradnja auto-puta od Niša do Albanije počinje za godinu i po

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
auto-put
Auto-putem do Drača tek 2018. godine; foto: JP Koridori

O povezivanju Srbije i Albanije putem koji bi se sa Koridora 10 odvajao kod Niša razgovaralo se, kako kaže ministar finansija Dušan Vujović, i na Samitu lidera zemalja Zapadnog Balkana u Parizu, a izgradnja deonice koja bi spojila Niš i Drač mogla bi da počne ubrzo.

Lideri zemalja Zapadnog Balkana pored ekonomskih i neizbežne teme opstanka i proširenja Evropske unije, razgovarali su i o takozvanoj Agendi povezivanja koja sagledava brojne projekte putne infrastrukture među kojima su najznačajniji putevi kroz Srbiju.

Infrastrukturini prioriteti Srbije su Koridor 10 i 11, a pomoćni prioritet povezivanje Niša, Tirane i Drača - rekao je Vujović, a prenosi sajt Ministarstva.

Vujović je, gostujući u jutarnjem programu Televizije “Pink”, rekao da je projektovanje auto-puta koji će spojiti Niš i Drač počelo u januaru, a da bi izgradnja trebalo da krene za godinu i po dana.

Podsetimo, o ovom projektu se prvi put govorilo na sastanku radnih grupa Srbije i Albanije u februaru 2015. kada je rečeno da bi za auto-put Niš - Drač i krak pruge Beograd - Bar ka Albaniji trebalo izdvojiti oko 2 milijarde evra.

Kasnije su o tome razgovarali i premijeri Srbije i Albanije Aleksandar Vučić i Edi Rama, a srpski premijer je rekao da bi Srbija mogla sama da plati izgradnju puta od Niša do Tirane.

Ipak, u avgustu 2015. usledio je sastanak dvojice premijera sa Sumom Čakrabartijem iz Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) koji je rekao da će EBRD učiniti sve kako bi ubrzao realizaciju ovog izuzetno značajnog projekta za čitav region.

Vučić je tada rekao da bi Srbija svoju deonicu mogla da počne da gradi već krajem 2016. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • žika

    12:00 // 7. 7. 2016.

    Ne zaboravite da sve više odatle dovodimo snajke

  • bidza

    09:23 // 7. 7. 2016.

    Dobro je da se gradi ali prvo da se zavrsi koridor 10. Nis Pirot je krivina do krivine a put ide kroz ravne njive. Neko je namerno krivio auto put.

    • Nislija

      10:45 // 7. 7. 2016.

      @bidza
      A tebi krivo jer je promasio tvoju rodnu kucu?

  • Saki

    07:44 // 7. 7. 2016.

    Da gledamo vise Nis!
    Bulatovicu izmestajte prugu iz grada to je prioritet Nisa!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: