Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:41, 2. 4. 2024.

| Društvo

Izgradnja brze pruge Beograd - Niš: Prezentacija plana i sastanci sa građanima u Oficirskom domu

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
šine
Prezentaciji mogu prisustvovati svi zainteresovani građani; ilustracija; foto: Vanja Keser

Svi zainteresovani građani moći će u sredu, 3. aprila, od 12 sati u Oficirskom domu u Nišu da prisustvuju prezentaciji izmena prostornog plana koje se odnose na izgradnju brze pruge Beograd - Niš.

brza pruga nacrt foto: printscreenIz Grada Niša su na zvaničnom sajtu pozvali “sugrađane iz GO Crveni Krst” i istakli da posebno pozivaju one čije se kuće, pomoćne prostorije ili njive nalaze na budućoj trasi brze pruge da dođu na sastanak.

Međutim, prezentacija je javna i mogu da prisustvuju svi zainteresovani, a ne samo žitelji Vrtišta i Trupala, gde će trasa najvećim delom prolaziti.

U fokusu će biti Nacrt izmena i dopuna Prostornog plana područja posebne namene infrastrukturnog koridora železničke pruge Beograd - Niš.

Taj dokument je na javnom uvidu od 11. marta i biće do 9. aprila i javno je dostupan (nalazi se na kraju teksta, u prilogu). Objavljen je na niškom e-servisu i na sajtu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Oficirski dom Prezentacija u Oficirskom domu; foto: JV / Tamara RadovanovićJavna sednice Komisije za javni uvid zakazana je za ponedeljak, 22. april ove godine, od 11 sati u zgradi Gradske uprave u Jagodini.

Građani i dalje mogu da šalju primedbe na Nacrt.

Fizička i pravna lica primedbe na Nacrt izmena i dopuna Prostornog plana mogu dostaviti u pisanoj formi, gradskoj/opštinskoj upravi u toku trajanja javnog uvida, zaključno sa 9. aprilom 2024. ili direktno Agenciji za prostorno planiranje i urbanizam Republike Srbije, Kralja Milutina 10a, 11 000 Beograd - piše u dokumentaciji.

Oni koji pošalju primedbe tokom trajanja javnog uvida mogu da dođu i na javnu sednicu i usmeno ih obrazlože, a obrađivač će o svakoj primedbi javno izneti svoj stav.

Brzu prugu Beograd - Niš nadležni najavljuju već godinama, a poslednja najava je da će radovi početi 2025. godine.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Nacrt izmena i dopuna Prostornog plana područja posebne namene infrastrukturnog koridora železničke pruge Beograd - Niš (preuzmi) - 4,464.31 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    18:56 // 3. 4. 2024.

    Dr. nekakav zlatar - zar si samo Split i Rijeku obisao? Nista Zagreb, Karlovac, Ploce, Osijek, Knin, gde se ljudi voze vlakovima. Ne lupetaj, moja prica nije bila vezana gde pruga prolazi, vec da je u pitanju, kao i uvek, lazna predizborna prica tvojih miljenik, sektasa. I, spremaj se za mitinge, potrcko.

  • dr Jakov Zlatar

    14:46 // 3. 4. 2024.

    Kad počnu da ti pametuju seljak i torpedo.nadimci su im po sistemu:čega se pametan stidi, time se onaj ponosi. Ako je samo problem što pruga prolazi kroz naseljeno mesto, šteta što niste bili u Rijeci i Splitu.Tamo pruga od postanja ide kroz centar, ali nikad nikom, ništa nije falilo.Civilizovani ljudi, znaju kako se prelazi.

  • Mile

    05:44 // 3. 4. 2024.

    Prvo pogledaj projekat i onda komentar

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: