Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:45, 26. 5. 2022.

Izgradnja parkinga kraj škole u Nišu nije štetna po decu, tvrde iz Grada

humanitarni parking pripremni radovi tt2 Po završetku pripremnih radova počinje izgradnja parkinga; foto: T. T.

Po završetku pripreminih radova koji uveliko traju, a za koje po rečima nadležnih nije potrebna građevinska dozvola, počeće izgradnja humanitarnog parkinga kome se već mesecima protive roditelji zbog zagađenja. Prema planu taj prostor neće biti asfaltiran, već nasut tucanikom, a na granici sa školom biće zasađen drvored tuje, za koji nadležni tvrde da će zaštititi decu od zagađenja i buke.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Bidza

    17:09 // 26. 5. 2022.

    Tacno je da nam je losa uorava u gradu, ali svi koji nece parkinge neka dodju u Zaplanje i nek tamo !

    • Miodrag

      08:55 // 30. 5. 2022.

      Tako je brate onakva lepota na 15-20 km a niko neće da zivi svi pobegose u grad. A posle izigravaju "zelenase" i oce u centru grada da je "zaplanje"

  • Slavko

    20:49 // 26. 5. 2022.

    Nije štetna danas se ne vozi Trabant, Warburg... prešlo se na hibride a deca sama sebe uništavaju sa elektronskim duvalicama i pune pluća otrovima tako da roditelji obratite malo više kako vam se deca ponašaju u školi...

  • Daco

    21:05 // 26. 5. 2022.

    Sve škole su pored putreva,ima ih u strogom centru pored duvanske i mašinske i sve je ok ali tu nije? TREBA PARKING KADA SVI VOZE PO 2 AUTA.Bogato

  • Doktor

    17:51 // 26. 5. 2022.

    Sta je po struci gospodja?
    Siguran sam da nije lekar!
    A za neke stvari je dovoljan i zdrav razum i osecaj za opste a ne samo licno, zar ne?

  • Жвалави пастир Шизоје

    14:09 // 26. 5. 2022.

    Какви штетно по децу!
    Замолио бих возаче који ће ту да паркирају да доообро турирају своја аута како би и на највишим катовима солитера осећали продукте сагоревања продувалих мотора без катализатора!

    • Smuk II

      22:28 // 26. 5. 2022.

      @Šizoje : I ovce ima da nadrljaju! Mada, sir ima da bude mas'an !

  • Jasna

    15:35 // 26. 5. 2022.

    Prodjite slobodno da vidite oblak prasine koji deca udisu svakodnevno dok masine rade, a buka od koje bi skola trebalo da bude zasticena zelenim pojasom je nesnosna. Sramota

  • Nišlija

    18:04 // 26. 5. 2022.

    Gde su nevladine organizacije da organizuju ozbiljan protest? Nemoguće da u Nišu nemamo nekog nalik Savi Manojloviću? Ovo je toliko očigledno i neprimereno bahato ponašanje vlasti da bi se sa jednim ozbiljnim protestom sve odmah promenilo. Do nas je, mi se pitamo!

    • Razbibriga

      19:41 // 26. 5. 2022.

      Pa, vidis da nemamo ! Ovde je bitno da se najedes i napijes, pa da legas a ako ima fajde i uclanis se u vodecu partiju !

  • Studija o brljivosti

    13:57 // 26. 5. 2022.

    Stavise, izuzetno je zdravo!
    Benefiti su nebrojivi!

  • slavko

    14:50 // 26. 5. 2022.

    "Gde nadjes zgodno mesto, tu parking posadi ..." Cika Jova Zmaj!

  • Prva faza

    16:30 // 26. 5. 2022.

    Bice otvoreni parking tu 5 godina a onda ce da se pojavi sns investitor koji ce da digne zgradu sa podzemnim parkingom da spasi decicu od zagadjenja.

  • Zoran

    20:09 // 26. 5. 2022.

    Jako Jako štetno a vrlo lukavo se dosetili,kao renovira se ulica a slucajno usput i parking. Sve njih na humanitarnu robiju

  • Ako

    16:04 // 26. 5. 2022.

    Ako zgradonačelnica kaže da nije štetno onda nije!!!! Pa glasali ste za sns zaboga ili vam je bilo smorno da glasate sto je gore, sad nema nazad!!!

  • Dragan, Niš

    20:42 // 26. 5. 2022.

    Sve goreg od gore u ovoj palanci od Niša koju su napravili poltroni i diletanti.Taj ko tvrdi da neće biti štetnog uticaja po okolinu neka potpiše to pod krivičnom i materijalnom odgovornošću.A onda,pošto Grad neće da radi studiju, po izgradnji parkinga koji će ličiti na ruglo i neku vašarski posipanu utrinu,da platimo mi građani merenja i tuzimo sve komplet koga zakon kači i za obmanu i za štetu!

  • Amadeus

    21:19 // 26. 5. 2022.

    Ovo bi mogao biti pocetak jedne nove humane ideje , da se, skolska dvorista pretvaraju u javne parking prostore...dobro...za sada to rade samo nastavnici i profesori...ali u buducnosti, eto jos jednog izvora za gradski budzet i uhlebljenje zaposlenih u pet (5) gradskih opstina i ostale uhlebljene partijske poslusnike.
    Samo neka se gradi...ce se puni budzet...a onda, nema zime za "nasi".

  • Jovke

    21:32 // 26. 5. 2022.

    Interesantno, da niko od tzv. intelektualne elite, strucnih ljudi, ne pokrene debatu, postavi pitanje odrzivog razvoja grada...npr. primer, planske izgradnje i uredjenja prostora, na duzi vremenski period...pocevsi od
    izgradnje zgrada, parkova, parking prostora, zelenih povrsina oko zgrada, zelenih javnih povrsina, jasnije definisanje nadleznosti i odgovornosti njihovog odrzavanja...itd.

  • Dalibor

    13:16 // 31. 5. 2022.

    Protestuju zbog zagađenja i ugroženog zdravlja, a 99% voze tu istu decu u kršinama koje bljuju sagorelo ulje, pa truju i sebe i druge.

  • Robin Hud

    20:28 // 26. 5. 2022.

    A te humanitarne pare ce ko kontrolisati i na koji racun ce zavsavati?

  • Caki

    23:12 // 26. 5. 2022.

    Pogledajte kako izgleda trotoar-parking za autobuse kod EKONOMSKE ŠKOLE. Masniji od bureka. Bruka i sramota.

  • Milan

    00:06 // 27. 5. 2022.

    Možda parking, možda park, ali sigurno zgrada. Čak i da je parking, neće ulagati mnogo u privremeno rešenje, jer će za godinu dve krenuti sa stambenim objektom.

    Verujem da bi najbolje rešenje bilo podzemna garaža i park iznad, ali neće oni toliko novca dati za nas.

  • Luka

    14:30 // 26. 5. 2022.

    "...tvrde strucnjaci"

  • Драган

    19:49 // 26. 5. 2022.

    А, Колико је јака и моћна ...

  • Konan018

    01:46 // 27. 5. 2022.

    Kad će da vam svane pa da shvatite da će vlast da uradi šta god hoće, a ko je birao takvu vlast pa mi sami. Ima li neki Nišlija na čelu grada pitam za druga ???

  • Бојан Ранђеловић

    17:31 // 27. 5. 2022.

    Изградња можда није штетна али сам паркинг јесте штетан. Чему иначе дрворед туја. Ниво издувних гасова ће бити знатно већи, бука ће бити многоструко виша,како од мотора тако и од гребања гума по туцанику. Биће и много више ситне прашине, као у каменоломима, која ће се таложити по и у школи. Замислите неколико стотина аутомобила који долазе и одлазе, пале и гасе моторе. Бука, прашина, смрад горива.

  • Бојан Ранђеловић

    17:40 // 27. 5. 2022.

    Једноставно, тако великом паркингу није место поред школе. Имате, тик уз булевар, привремене објекте продавница и кафића, па лепо њих порушите и направите паркинг који директно улази на булеварску улицу. То ће бити и здравије по децу и Богу угодније. Кад већ правите добротворни паркинг , добротворите али не на штету плућног здравља деце и наставника.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: