Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:02, 9. 4. 2014.

| Društvo

Izgradnja studentskog doma prema planu

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Studentski-dom.jpg
Iz Studentskog centra najavljuju useljenje stanara u novi studentski dom sledeće godine (foto: Vanja Keser)

Izgradnja studentskog doma kod tehničkih fakulteta, koja je posle dvogodišnje pauze nastavljena u decembru prošle godine, ovog puta se odvija po planu, kažu u Studentskom centru u Nišu.

Druga faza izgradnje trebalo bi da bude završena do kraja avgusta, nakon čega će država raspisati tender za izvođače treće faze izgradnje.

- Stigli smo do sedme etaže, na vidiku je osma ploča. Služilo nas je vreme, tako da je sve išlo po planu - kaže Rade Rajković, direktor Studentskog centra.

Studentski centar Rajković: Izgradnja teče po planuAko se i dalje tako nastavi, dodaje Rajković, novih 500 mesta, uglavnom u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, na raspolaganju studentima Univerziteta u Nišu biće već naredne školske godine. Time bi kapacitet smeštaja za studente bio uvećan za 60 odsto.

Ovo bi trebalo da smanji konkurenciju među studentima za useljenje, s obzirom na to da se za jedno mesto prijavljuju 3 kandidata. Ovakav smeštaj znatno olakšava studiranje budućim visokoškolcima.

- Prema Nišu gravitiraju studenti iz najviše nerazvijenih opština, pa im u susret izlazimo i niskim cenama. Smeštaj mesečno iznosi manje od 2.000 dinara, na primer u domu kod Pravnog i Ekonomskog fakulteta je 1.430. dinara, a stanari dobijaju i besplatan internet 24 sata dnevno - dodaje direktor Rajković.

U 4 paviljona Studentskog centra za sada je studentima na raspolaganju 930 mesta, a ima i soba koje su potpuno prilagođene studentima sa invaliditetom.

studentski-dom-e-kapija Planiran izgled novog studentskog doma; (Izvor: ekapija,com)Studentski centar organizuje i ishranu za studente koja, za 3 obroka mesečno, košta 3.960 dinara, a pri tome postoji izbor oko 5 jela, od kojih je najmanje jedno posno svakog dana. 

Poslednji studentski dom u Nišu izgrađen je još 1974. godine, a ukupna vrednost investicije za izgradnju ovog doma od 11 spratova i 11.500 kvadratnih metara, čiji je temelj položen 2009. godine, iznosi 700 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandar Nikolic

    17:23 // 9. 4. 2014.

    Izgleda da pozitivno misljenje(misljenje Ivice D) o direktoru mozete da stavite a negativno ne!Svaka cast na branjenju mobera,nepotiste, partokrate ...

  • Ivica D

    09:55 // 9. 4. 2014.

    Rade - Raka je Studentski centar podigao kao intituciju za poštovanje. Uspešan je direktor duze vreme i dobar čovek. Trebaju svi direktori da se ugledaju na njega.

  • Sale

    08:41 // 9. 4. 2014.

    Ovaj covek je izvrstan menadzer, koliko je samo Studentski centar u Nisu napredovao od kada je on direktor. Ako uspe da realizuje ideje koje sam cuo da ima, studenti u Nisu ce imati najbolje uslove...

    • Deni

      12:33 // 9. 4. 2014.

      Pa ne daje pare iz svog dzepa, nego gradske.Postavite ga na mesto direktora firme gde se nesto proizvodi pa da vidimo njegov uspeh, znanje i zvanje
      .

    • Sale

      14:53 // 9. 4. 2014.

      Deni, on nalazi nacine da SC ostvari sopstvene prihode, ugovaranjem raznih poslova i uposljavanjem kapaciteta ustanove. Kasnije te prihode, koji nisu deo budzetskog prihoda, moze da ulaze u razvoj SCa

    • Anka

      17:36 // 9. 4. 2014.

      Sale, da mu nisi jedini rodjak koga nije Rade zaposlio u opstini, pa ga sad tolko hvalis i nadas se poslu?

    • Sale

      15:16 // 11. 4. 2014.

      @Anka - naravno da ne, samo sam upoznat sa radom doticnog direktora. Stoji sve sto sam rekao, to su merljive cinjenice. Jos nisam procitao kontra argument, vec samo pretpostavke neupucenih pljuvaca...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: