Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:26, 11. 7. 2018.

| Društvo

Izlila se kanalizacija u Pasi Poljani, Vodovod čeka da se osuši zemlja

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
Kanalizacija njiva
Kanalizacija se izlila u njivi; foto: čitalac

Građani Pasi Poljane žale se da se pre dve nedelje izlila kanalizacija u ovom niškom naselju i da uprkos pozivima JKP Naissusu, ovo javno preduzeće nije saniralo, kako kažu meštani, mogući izvor zaraze. U niškom Vodovodu objašnjavaju da njihov kamion ne može da priđe spornom šahtu jer je zemlja meka zbog kiše.

Novinarima Južnih vesti javili su se stanovnici ovog naselja na periferiji Niša tvrdeći da kanalizacija teče u potocima ispod nove škole “Kralj Petar Prvi”, te da su zvali Vodovod dvadesetak puta, ali da nije bilo reakcije. Građanin Miroslav Conić navodi da mu je čak i uništen vinograd, zbog čega će tražiti odštetu.

Zaraza će se proširiti jer idu letnje temperature. Šiba kanalizacija, smrdi, očaj...Mi smo zvali 20-25 puta telefonom. Zvali su ih i drugi ljudi, nego ne vredi, badava. Sreća je što je raspust, zamislite da deca idu u školu. Danas sam podneo i pismenu prijavu u Vodovodu. Kažu nam da nema puta do te šahte. Kako su ih postavljali ako nema puta? - kaže Conić.

Iz Vodovoda navode da taj šaht i ta kanalizacija nije u njihovoj nadležnosti i obavezi, ali da su u petak dobili nalog od Direkcije za izgradnju grada da reše problem. kanalizacija vinograd Vodovod čeka da se osuši zemlja; foto: čitalac

Međutim, šahta se nalazi u polju, u njivi. Naše vozilo od 25 tona ne može da uđe i da izvrši tu radnju. Prosto, moramo da sačekamo da se malo zemlja osuši. Sve vreme je blato i ne može da se uđe. Mekana je zemlja, šahta je u njivi i traži se neki pristupni put. To bi bilo dobro kad bi Direkcija uradila, onda ne bi zavisili od ovog. Ovako ne možemo da priđemo - kažu iz Vodovoda.

U Opštini Palilula kažu da je komunalna inspekcija obaveštena o problemu stanovnika Pasi Poljane i navode da će Vodovod rešiti problem.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan

    13:34 // 11. 7. 2018.

    Nesnosni smrad sa deponije svakog dana, sada i ova kanalizacija, kakvo mesto za život?

  • Mile

    10:13 // 11. 7. 2018.

    Pasi Poljana je poslednja rupa na svirali za Grad i opstinu Palilula za bilo koji komunalni ili infrastrukturni problem.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: