Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:19, 30. 7. 2021.

| Društvo

Izlila se kanalizacija u Pasi Poljani, Vodovod poziva građane da prijave problem

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
kanalizacija pasi poljana
Žitlji zabrinuti zbog smrada i mogućeg širenja zaraze; foto: čitalac

Otpadna voda iz kanalizacije već više od nedelju dana izliva se u delu niškog naselja Pasi Poljana. Meštani kažu da se sliva u useve i da je stigla i do puta za Donje Međurovo, pa brinu zbog mogućeg širenja zaraze. Iz JKP Naissus navode da za ovaj deo kanalizacije nisu nadležni jer nije u njihovom sistemu, ali da će izaći na teren kad neko od žitelja prijavi problem.

Kako tvrde stanovnici ovog naselja na periferiji Niša, kanalizacija izbija kod starog igrališta i došla je do useva. Zabrinuti su zbog smrada i mogućeg širenja zaraze, a kažu da u nekim njivama sa kukuruzom otpadna voda teče u potocima.

Već više od sedam dana niko ne reaguje. Voda je već izašla na put za Donje Međurovo. Ovo nije prvi put, a neki vlasnici parcela pričaju da će podneti i tužbe. Molim nadležne da što pre pronađu u čemu je problem i da ga saniraju - kaže jedan meštanin.

kanalizacija pasi poljana Otpadna voda došla do puta za Donje Međurovo; foto: čitalacIz niškog Vodovoda kažu da ovaj deo kanalizacije nikada nije dobio upotrebnu dozvolu i da nije u njihovom sistemu, ali da su već rešavali problem ovde po nalogu Direkcije za izgradnju grada.

Međutim, da bi izašli na teren neko od stanovnika ovog naselja najpre mora da im prijavi problem, ističu iz ovog preduzeća.

Taj deo kanalizacije kroz Pasi Poljanu prema Bubanj selu odlazi do takozvanog kanalizacionog kolektora. Nikad nije dobio upotrebnu dozvolu i nije ušao u naš sistem, ali kada žitelji prijave problem, naša ekipa će izaći na teren da utvrdi kakvo je stanje, pa ćemo se obratiti Direkciji za izgradnju grada i tražićemo da nam pošalje nalog da bismo to odradili - kažu iz Vodovoda.

Dodaju da bi saniranje problema na ovom delu kanalizacije moglo da traje od dva do tri dana, da je teren nepristupačan, kao i da im je potrebna novčana pomoć i podrška Direkcije.

Takođe, iz Naissus-a kažu da često meštani tokom poljoprivrednih radova naprave štetu mašinama i pozivaju ih da budu savesniji.

Sad u vreme ovih poljoprivrednih radova i žetve oni prolaze mašinama, zakače poklopac i druge otvore i to pada, zapušuje se i tako dalje - navode iz ovog preduzeća.

Broj telefona na koji upućuju stanovnike Pasi Poljane koji žele da prijave problem sa izlivanjem kanalizacije je 018/502-617.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tajanstveni Alan

    17:51 // 31. 7. 2021.

    Sta, zar tu, gde je tvrdo jezgro sns-a ?

  • Siniša

    17:23 // 31. 7. 2021.

    Bolje to prijavite nadležnoj inspekciji u otpadnim vodama su otrovi,teški metali.Sve će se to odraziti na zdravlje ljudi.

  • Mihajlo

    21:35 // 30. 7. 2021.

    To pre 7 dana je već istorija. Pitajte direktora vodovoda.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: