Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:15, 6. 10. 2010.

| Društvo

Izložba krava u Bojniku

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Bojnik

BOJNIK – U organizaciji Fonda za razvoj poljoprivrede opštine Bojnik i Udruženja odgajivača goveda "Pustorečki simentalac", organizovana je peta izložba krava simentalske rase.

Svim učesnicima izložbe krava, koja bi trebalo da bude tradicionalna, lokalna samouprava je dodelila po dve hiljade dinara.

Stočari su pokazali 64 grla, a dodeljeno je više nagrada.

Za šampionku je proglešena krava Marta, vlasništvo Bobana Miljkovića iz sela Pridvorice. U konkurenciji krava-prvotelki najbolja je Hanika, vlasništvo Zvonimira Jovanovića iz Đinđuše, dok je prvo mesto u kategoriji steonih junica osvojila Zvezdana, čiji je vlasnik Boban Miljković iz Pridvorice.

Predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović ističe da je lokalna samouprava odlučila da pored veštačkog osemenjava goveda, za šta izdvaja po 800 dinara, kupi žensku telad simentalske rase, koja će biti ustupljena stočarima na čuvanje, što bi trebalo da popravi kvalitet stočnog fonda.
 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: