Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:55, 6. 10. 2023.

| Društvo

Izložba ljubimaca u niškoj školi, zec Mimi odneo pobedu

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti

Učenici Osnovne škole Radoje Domanović predstavili su svoje ljubimce na izložbi koju je škola organizovala povodom “Dečije nedelje”. Najviše je bilo pasa i mačaka, deca su donela i papagaje, kornjače, hrčkove, a pobedu je odneo zec Mimi koji je sam prošetao crvenim tepihom.

izložba (14)
Zec osvojio trofej; foto: Jelena Mišić

Učenici Osnovne škole Radoje Domanović predstavili su svoje ljubimce na izložbi koju je škola organizovala povodom “Dečije nedelje”. Najviše je bilo pasa i mačaka, deca su donela i papagaje, kornjače, hrčkove, a pobedu je odneo zec Mimi koji je sam prošetao crvenim tepihom.

izložba "Jedva smo ga uhvatili"; foto: Jelena Mišić Oko 60 životinja prošetalo je crvenim tepihom, ali je pobedu odneo zec Mimi koji se odučio da se bez svoje vlasnice Ive izađe pred žiri i tako odneo pobedu.

Ja sam skinula poklopac kaveza da ga ljudi lepo vide, ali je on skočio i sam je prošetao crvenim tepihom. Imam i mačku kući, ali je hiperaktivna pa sam odlučila da donesem zeca međutim i njega smo jedva uhvatili - priča Iva.

izložba (4) "Ja ga volim i on mi je sve"; foto: Jelena Mišić Školsko dvorište je bilo puno različitih životinja - jedan Dušan je doneo kornjaču Korniliju, Dorijan je došao sa kucom Silom, Nikolina je donela ruskog hrčka Koka, bio je tu i papagaj Zoran koji peva, a jedan Lav je doneo papagaja Mortimera.

To je moja mala ptičica, voli da se igra, voli druge papagaje, malo se ljuti, ali ja ga volim i on mi je sve. Imam samo njega, oduvek sam voleo papagaje. Mogu da je naučim i da priča, ali ne bih voleo da ona govori tuđ jezik. Neću da je mučim, neka radi šta hoće - kaže Lav.

izložba (13) "Ne ujeda"; foto: Jelena Mišić Neka deca dovela su i po dva ljubimca, a jedan Pavle doneo je mačku Kiki koju voli najviše od svih ljubimaca koje ima.

Lepa je, ne pravi lom i ne ujeda - priča Pavle o svom ljubimcu.

Drugu godinu zaredom škola je organizovala izložbu ljubimaca, a prema rečima direkorke Dušice Tričković to je jedan od načina na koji škola deci želi da ukaže na važnost porodičnih vrednosti.

U ova teška vremena neophodno je menjati koncept vaspitanja i obrazovanja. Zato smo se danas okupili ovde, da nam se deca upoznaju, da se druže i da razvijemo interakciju među njima na jedan lep način. Razvijamo i ljubav prema životinjama, empatiju i odgovornost i želimo da naši učenici odrastaju u duhu pravih vrednosti - ističe direktorka.

Svi učesnici revije dobili su diplome i poklone, a troje najboljih i pehare.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Djordje djoric

    15:09 // 7. 10. 2023.

    Zakonom se zabranjuje okupljanje ljubimaca na izlozbama ili slicnom ako ljubimci nisu cipovani i vakcinisani protiv besnila. Cisto da znate.

  • Danijela

    19:10 // 6. 10. 2023.

    Bravo! U školi je bitno naučiti matematiku i srpski, ali i druge životne stvari!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.