Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:16, 12. 4. 2013.

| Društvo

Izmene u budžetu Niša

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
gradsko-vece-234.jpg
Sednica Gradskog veća Niša, foto:infobiro.tv

Zbog boljeg funkcionisanja grada gradsko veće se odlučilo na rebalans i prebacivanje novca sa jedne pozicije na drugu, objasnio je gradonačelnik Niša.

Pre svega, odlukom sa prošle sednica Gradskog veća Gradska stambena agncija je postala indirektni korisnik budžeta što znači da su sredstva agencije sada u gradskoj kasi i prikazuju se na prihodovnoj i rashodovnoj strani budžeta.

Do izmena je došlo i u pozicijama koje se tiču Direkcije za izgradnju grada, jer je, kako je pojasnio gradonačelnik Zoran Perišić, zbog dugovanja bilo neophodno njihovo korigovanje.

- U pozicijama gde su velika dugovaja Direkcije, kao što je, recimo, pozicija održavanja gradskih ulica. Ukoliko ne bi izvršili ovaj rebalans, odnosno prebacivanje sa jedne pozicije na drugu, mi ne bismo mogli da u ovoj godini praktično uradimo ništa na gradskim ulicama - rekao je Perišić.

On je pojasnio da je nakon reprogramiranja duga sa Jugoistokom sa te pozicije prebačen deo novca na poziciju održavnja ulica.

Još jedna izmena se odnosi na Direkciju, a tiče se uvećanja aproprijacije za plate, dodatak i naknade zaposlenih.

- Za gospodina Jovanovića koji treba da dobija lični dohodak preko DIrekcije, jer ga neće dobijati preko Skupštine Srbije - rekao je Perišić.

Kako je pojašnjeno na sednici Veća izvršnom direktoru Direkcije za izgradnju grada Branislavu Jovanoviću do sada je u ovom preduzeću mirovao radni odnos.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • STUDENT GRAĐEVINE

    17:44 // 13. 4. 2013.

    Koliki je lopovluk u gradu da su udarili i na studente, naime studenti koji imaju prosek 9 su trebali ove godine da dobiju stipendiju 7100 dinara kao i prosle godine međutim dosetili su se da je to mnogo i smanjili na 6000 dinara !!!!!

  • Petar

    19:10 // 12. 4. 2013.

    Radi pojasnjenja: drugi rebalans za samo 3 i po meseca. To niko do sada u Srbiji nije uradio i sve zbog neznanja i nesposobnosti. Ideja je da otmu od Gradske stambene 300 miliona sopstvenih prihoda i da na taj nacin uniste fond solidarne stambene izgradnje, sto znaci da od novih zgrada na Duvanistu i Ledenoj steni nema nista. I drugo: da dodaju jos 140 miliona za odrzavanjs ulica jer su 200 miliona vec potrosili. To sto se to nigde ne vidi i sto se u gradi nista ne radi, treba neko da ih pita.

  • Nikolina

    19:07 // 12. 4. 2013.

    A sto duguju pare trudnicama i roditeljima vec 4 meseca,nikom nista..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: