Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:12, 17. 2. 2023.

| Društvo

Izmešta se trasa Suvodolskog potoka u Brzom Brodu zbog izgradnje fabrike

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
suvodolski potok 1
Gradiće se fabrika "Palfinger"; foto: JV / Tamara Radovanović

Suvodolski potok u niškom naselju Brzi Brod presušio je i meštani kažu da vode ima samo kada padne kiša ili kada obližnja fabrika ispusti otpadnu vodu u kanal. Potok je ranijih godina bio problem za žitelje jer je plavio ulicu, a direktor Direkcije za izgradnju Niša Zoran Prokić najavljuje njegovo izmeštanje i zbog fabrike Palfinger, koja bi trebalo da bude izgađena u blizini.

suvodolski potok 2 Smeće umesto potoka; foto: JV / Tamara RadovanovićKorito Suvodolskog potoka duž Ulice Vladimira Milića trenutno je potpuno suvo i u centru naselja puno smeća. Stanovnica Brzog Broda kaže da vode ima samo kada padne kiša ili kada iz fabrike koja je u blizini puste otpadnu vodu.

Ranijih godina meštani su se žalili da, pošto je na samo nekoliko metara od kuća, potok pravi ozbiljne probleme jer plavi domaćinstva, ali i zbog komaraca, zmija i žaba.

Prokić je gostujući na televiziji Zona plus rekao da bi to moglo biti rešeno, jer će potok biti izmešten zbog izgradnje fabrike Palfinger i dobiti novu trasu.

Trenutno se radi priprema za saobraćajnicu i u toku je izmena jednog dela planskog dokumenta, koja će definisati novu trasu Suvodolskog potoka. Mi za tu saobraćajnicu imamo građevinsku dozvolu, počeli smo tamo da izvodimo radove. Sledeće što je prioritet je da se izmesti potok, s obzirom na novu saobraćajnicu i potrebu za buduću fabriku i za veliku investiciju Grada - objašnjava direktor.

Kako navodi, najpre moraju da se reše imovinski odnosi, zatim se menja planski dokument, pa svoje predloge daju gradski urbanista, Komisija za planove i ostali.

Podsetimo, izmeštanje kanala potoka najavljivano je i ranije nakon žalbi meštana zbog poplava.

Izgradnja fabrike Palfinger, koja se bavi proizvodnjom mašinskih delova, prema najavama gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, trebalo bi da počne do kraja 2023. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Krle

    21:43 // 19. 2. 2023.

    Tu li će vam ture dalekovod? Ne puštaju vas nikako. Ima da vas premandaju pre ili kasnije.

  • Stwva

    13:05 // 18. 2. 2023.

    Ajde sve ce vas tu ture Brzobrodjani.Ce vam fabrika bude uz skut, pa posle posla baca i backanje paprike.Zasluzili ste.

  • Pera15

    10:56 // 18. 2. 2023.

    Ako ostane po sada važećem planu, ul. V. Milića će biti prava ko strela i ubrzo će dobiti naziv "Autostrada SUMRAKA" ! ONAJ sa Wartburg Karavanom što je po rupama vozio 59km/h, sada će moći i svih 99km/h (ako su oboica još pokretni), pa neka meštani pomole NOS na kapiji (ako smeju) tj. "skroknu na ulici" bez trotoara! A da ne pominjemo decu koja neoprezno istrčavaju

    • perakaric

      21:05 // 22. 2. 2023.

      Vladimiromilići angazujte se da ulica ostane sa svojim prirodnim ŠIKANAMA tj. da se 1 m2 ne oduzima - čini velika šteta!! Jer, posle nekog vremena - čitaj nesreća- biće šikane veštački (za "velike narodne pare") izgrađene - za neke prekasno!!!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: