Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:15, 25. 9. 2020.

| Društvo

Izmešteni kontejneri u Stanoja Bunuševca sada problem za druge stanovnike zbog "nesnosnog smrada"

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
kontejneri
Žale se na nesnosni smrad; foto: Marija Perković

Nakon što su godinama kontejneri zauzimali trotoar u Ulici Stanoja Bunuševca, a pre desetak dana ih radnici Javnog komunalnog preduzeća Mediana izmestili, oni sada predstavljaju problem za druge stanovnike, zbog, kako opisuju, nesnosnog smrada. U niškom preduzeću kažu da će razgovarati sa rukovodstvom Opštine Palilula o postavljanju podzemnih kontejnera.

Kontejneri premešteni kod brojeva 32 i 32a, kao i na Trg Nikole Držića na brojeve 14, 15 i 9 su, kaže Marija Perković, na neadekvatnom prostoru - bez uređene površine i odvoda.

Svi mi stanari pomenutih adresa postali smo taoci u sopstvenim domovima, gušeći se u nesnosnom smradu. Kontejneri su smešteni nadomak kuhinjskog prozora vrtića Crvenkapa i na 1 m visinske razlike ispod mog dvorišta, a na manje od propisanih 4 m od stambenog objekta, na nekoliko metara od trafoa zgrade, kako na mojoj adresi Trg Nikole Dražica broj 9, tako i na pomenutim adresama, čime nam je svaki boravak u dvorištu nemoguć, a otvaranje prozora onemogućeno zbog smrada raspadajućeg smeća i isparenja. Nesnosno je i jako mučno - piše Perkovićeva.

Ona se požalila i na to da neki kontejneri nemaju poklopac, te da nisu dezinfikovani.

Lokacije za kontejnere određuje Sekretarijat za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj. Što se tiče postavljana podzemnih kontejnera, razgovaraćemo sa rukovodstvom GO Palilula da eventualno uvrsti ovu lokaciju u plan - navode u Mediani.

Inače, stara lokacija na kojoj su se nalazili kontejneri bila je problematična jer su zauzimali ceo trotoar, pa su pešci morali da silaze na ulicu. Nedavno se tu dogodila i saobraćajna nezgoda, a neadekvatno je bilo i jer je su stajali na stazi za slepe. Poslednje dve godine građani su se tri puta preko aplikacije Prijavi problem žalili na ovu lokaciju, a pre desetak dana Mediana je uslišila njihove molbe.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Putin

    13:59 // 25. 9. 2020.

    U nekom malo manje razvijenom svetu u okruzenju, zasebno se odlaze organski otpad (citaj ostaci od hrane) od neorganskog! Komunalno preduzece takav organski otpad, sklon truljenju i smradu, odnosi 2 x nedeljno! Otpad se odlaze u odgovarajuce biorazgradive vrece odredjene boje! I svima na svetu, kontejneri i kante stoje na par metara od zgrada! Naucite pravilno da bacate i nece smrdeti!

  • Mara

    12:17 // 25. 9. 2020.

    Bio je red

  • Milos Dinic

    11:10 // 25. 9. 2020.

    Ovo je strasno sta rade. Stavljaju nam kontejnere ispod prozora. Dokle ce nestrucni ljudi da vode ovaj grad. Na uglu Rasadnika i Njegoseve su dva kontejnera zakljucali u kavez a ostali koji su tu stajali su premestili pored obdanista i niz ulicu. Sada kontrjneri zauzimaju parking mesta u ulici koja je i onako prenatrpana vozilima. Uzas, nemam reci dokle ide ovo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: