Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:48, 9. 9. 2016.

| Društvo

Izmišljena fondacija izmanipulisala opštinsku vlast u Aleksincu

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Aleksinac
Iz navodne fondacije obećali pomoć za razvoj opštine; Foto: politika.rs

Predstavnici opštinske vlasti u Aleksincu organizovali su svečanost da bi sugrađanima dodelili 10.000 evra za razvoj zajednice što, kako su mislili, obezbeđuje "Wales fondacija". Međutim, ostali su zatečeni kada predstavnici te fondacije nisu došli, a zatim se ispostavilo da ona i ne postoji.

Predsednik stonoteniskog kluba “Šumatovac” Jovan Živić, čiji je igrač trebalo da preuzme deo obećanog novca, i sam je čekao početak svečanosti u opštinskoj sali kada su svi shvatili da su "nasamareni".

Prema informacijama koje je saznao iz Opštine, a kako su pisali i lokalni mediji, kroz Program podrške "Wales fondacije", ukupno 10.000 evra trebalo je da preuzmu pored stonotenisera Stevana Cankovića i direktorka Centra za socijalni rad Jasna Nikolić i potpredsednik Opštine Čedomir Rakić, kako bi ih preraspodelili sugrađanima kojima je novac najpotrebniji. 

Kako objašnjava predsednik "Šumatovca", opštinski većnik Goran Stanković, koji je trebalo da bude koordinator projekta, obratio im se sa zahtevom da odrede najboljeg igrača koji će da primi novčanu nagradu i podeli je u 6 mesnih zajednica u Aleksincu.

On nam je rekao da postoji mogućnost da se dobiju neka sredstva i pitao možemo li da napravimo projekat za nabavku stonoteniskih stolova i ostale opreme za mesne zajednice, s tim što treba sportista da podeli tu opremu. Mi smo posumnjali i dan pre zvanične dodele jer smo potražili na internetu "Wales fondaciju" i nismo je našli. Bili smo skeptični, ali smo otišli da vidimo o čemu se radi – kaže Živić.

Novac nikada nisu dobili, a svečanosti u Opštini su, dodaje, prisustvovali “ugledniji” žitelji Aleksinca.

Svi smo čekali neko vreme, a onda smo sa potpredsednikom Opštine zvali dva broja koja su predstavnici navodne fondacije ostavili kao kontakt. Međutim, niko se nije javljao – objašnjava Živić.


"Da su izdvojili 3 minuta znali bi da fondacija ne postoji"

Objava Najava na zvaničnoj Fejsbuk stranici Opštine; Foto: screenshot FB Opština AleksinacSve ovo je, izgleda, bio svojevrsni eksperiment. Naime, redakciji Južnih vesti javio se čitalac koji kaže da je namerno izmanipulisao opštinsku vlast u Aleksincu predstavljajući se kao nepostojeća fondacija. On nije želeo da izađe u javnost imenom i prezimenom, a kaže da je uspeo da “nasamari” Opštinu zbog toga što niko nije proverio da li Fondacija zaista postoji.

Lokalna samouprava je dala pismenu saglasnost za saradnju sa "Wales fondacijom", zasedalo je Opštinsko veće, tačnije opštinski većnik je određen da bude koordinator akcije, snimljen je video prilog zahvalnosti i na kraju zakazano održavanje ceremonije u svečanoj sali - kazao je. 

On dodaje da je kontaktirajući Agenciju za privredne registre vrlo jednostavno dobio zvaničan podatak da navedena fondacija ne postoji. To je, kako smatra, dokazalo površnost i lakovernost opštinske administracije koja bi za utrošena 3 minuta, koliko je potrebno za traženje podataka iz APR-a, saznala da takve fondacije u Srbiji nema.


Objava Lokalni mediji pisali o nagradama Wales fondacije; Foto: screenshot alpress.rs

U Opštini kažu da "ne znaju ništa" 

Predsednik Opštine Aleksinac Nenad Stanković je na pitanje o navodnoj donaciji kroz projekte "Wales fondacije" kazao da “ne zna ništa o tome”, iako su loklani mediji preneli da su svečanosti prisustvovali skoro svi predstavnici vlasti, među kojima i predsednik Opštine, kao i privrednici Aleksinca.

Ako vama nisu poslali dopis iz te fondacije, nisu ni meni – kratko je odgovorio Stanković.

Većnika Gorana Stankovića, koji je koordinisao navodnim “Programom podrške”, nismo uspeli da dobijemo, kao ni ostale iz rukovodstva Opštine i opštinskih institucija koje su učestvovale u nepostojećem projektu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Persa Vučić

    18:36 // 9. 9. 2016.

    Vest poslati za sledeću šabačku ,,Čivijadu''! Osvojiće prvo mesto.

  • Petar

    15:26 // 9. 9. 2016.

    Ni Nušić ne bi ovo bolje smislio.

  • joca

    15:03 // 9. 9. 2016.

    ahhahahha strasno.. kakav kralj, samo jako.. pa naravno da nisu imali 3 min da odvoje da provere da li postoji pomenuta fondacija, kad ih po kafanama cekaju prasici i jagnjici.. dno dna

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: