Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:49, 26. 6. 2019.

| Društvo

Iznajmljivanje bicikala na parkingu “Čair” za one koji tu ostave auto

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
parkiraj i bicikliraj
Za rekreaciju ili prevoz; Foto: M.Z/JV

Oni koji ostave automobil i plate 40 dinara na parkiralištu “Čair” mogu da uzmu 2 bicikle i koriste ih dok su im kola na parkingu. Građanima će na raspolaganju biti 26 bicikala, svakog dana u nedelji od 9 do 21 sat.

Kome dosadi auto ili želi da izbegne saobraćajne gužve, može da se posluži biciklom i iskoristi je za rekreaciju ili prevoz. Potrebno je da građanin kod sebe ima ličnu kartu, da je stariji od 18 godina, a bicikle može koristiti samo dok mu je auto na parkingu.

Dejan Dimitrijević, direktor Parking servisa - preduzeća koje je obezbedilo ovu uslugu Nišlijama, kaže da se ovim ukazuje na svest o ekologiji.

Nastavljamo sa širenjem ideje čiju smo realizaciju započeli prošle godine, odnosno podizanje svesti građana i značaju očuvanja ekološkog sistema i štetnosti izduvnih gasova automobila po zdravlje građana - navodi Dimitrijević.

Ukoliko bude interesovanja Nišlija, Dimitrijević najavljuje da će iznajmljivati i dečje bicikle.

Usluga “parkiraj i bicikliraj” biće na raspolaganju Nišlijama od 1. aprila do 1. novembra, a i duže ukoliko vremenski uslovi dozvole.

Biciklisti se često žale na nedostatak staza, a gradonačelnik Niša Darko Bulatović navodi da novoizgrađeni bulevari imaju i dosta kilometara za rekreaciju, ali da će saobraćaj u gradu potpuno drugačije izgledati posle izgradnje zaobilazne pruge oko Niša i da će tu struka i strategija imatu glavnu reč.

U pripremi je početak izgradnje zaobilazne pruge oko Niša koji će stvoriti uslove za izradu nove saobraćajne strategije koja će potpuno promeniti saobraćaj u Nišu i time stvoriti ne samo nove zone, nego i bulevare i ulice koji će imati podršku upravo za ovo prevozno sredstvo (bicikl) - naveo je Bulatović.

Inače, građani koji iznajme bicikl dužni su i da ga vrate u neoštećenom stanju. Bicikle imaju obeležja Grada i Parking servisa, a koštale su 600.000 dinara, navode iz Parking servisa, a kupljene su iz prihoda ovog javnog preduzeća.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • j m

    19:21 // 27. 6. 2019.

    Uzela bih bicikl da se provozam, ali nemam automobil koji bih parkirala :(

  • Ne izmasirano Kuče

    16:57 // 27. 6. 2019.

    Konačno nešto sa trunke mozga da se uradi....
    Ako ste već krenuli sa takvom akcijom onda ih imajte na više lokacija

  • goga

    12:47 // 27. 6. 2019.

    Od ove gradske vlasti prva normalna stvar koju sam cuo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: