Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:15, 1. 6. 2023.

Izvađena stabla i raskopan još jedan deo niškog keja zbog dalekovoda

Izgradnja dalekovoda na keju 12, maj-jun 2023; foto: JV-Ljubica Jocić Nastavljena izgradnja dalekovoda na nišavskom keju; foto: JV/Ljubica Jocić

Novi deo nišavskog keja je raskopan zbog izgradnje dalekovoda - radovi su trenutno u toku iza pešačkog mosta do tržnog centra "Delta planet", a novinari su na terenu videli i više isčupanih mladih sadnica sa korenom. Do sada je 85 % radova na podzemnom dalekovodu završeno, kažu iz Elektromreže Srbije, a iako su zbog protesta u Brzom Brodu tamo radovi stopirani i dinamika je usporena - ne odustaju, već ističu da očekuju da ceo projekat bude završen za nekoliko meseci.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Krajski

    17:21 // 1. 6. 2023.

    I ko ce sada da snosi troskove sadnica i sadjenja drvoreda koji je uradjen bukvalno pre mozda godinu dana???
    Da li ste vi realni ljudi,jel postoji neko u ovom gradu ko prati buduce radove koji se planiraju i trase koje ce da budu obuhvacene,a svi znamo da su sadnice i cena sadjenja kod nas PAPRENE !
    Da li je u pitanju pranje para i ko ce biti odgovoran???

  • Janko Veselinović

    17:46 // 1. 6. 2023.

    Koji su to mozgovi čoveče...Najlepši deo keja je uništen a ne može se ni šetati zbog blata,drveća i betona koji su prokopali zbog "javnog interesa" sramota! Ruglo. O štetnosti dalekovoda po ljudsko zdravlje bolje da ne pominjem nešto.Nadam se da će se neki objektivan stručnjak u toj oblasti oglasiti

  • Var tehnolog

    19:11 // 1. 6. 2023.

    Gospodo i selci ,izvodjaci radova ! Da sam na vasem mestu, ja ne bih ni vratio izgled keja u prvobitno stanje ! Niti se ko buni, nit koga interesuje sto tako nesto postoji, bar pet decenija, svako u ovoj ,prokletoj i oronuloj kasabi gleda sebe i zajednicka povrsina ga ne interesuje ! Kad treba na AV miting, prvi su !
    U,konacnom, taj narod ,na izborima je rekao svoje ! Znaci, RAZVALJUJ !

  • Mika

    20:04 // 1. 6. 2023.

    Želim gradonačelnici da otputuje u Švedsku,Češku,Portugal,da vidi kako se kopaju ulice,vodovodi,gasovodi kroz grad a ujedno je sve uredno i bezbededno

    • Vv

      08:18 // 2. 6. 2023.

      Ali od njenih para a ne od para gradjana!

    • Hepek

      14:39 // 2. 6. 2023.

      Ne brini se putuju oni od naših para samo tako . I videli su kako se radi . Ali kada radiš kao u Švedskoj ne možeš da se ugradiš . A i ako pokuša neku foru kao ovi naši ne prodješ dobro . Odmah metla i politički zaborav . A kod nas druga priča , narod tunjav ne ni mnogo bistar pa možeš da puniš džepove a narodu da prodaješ maglu . Sad će duplo sadjenje , duplo uredjivanje keja ma biće vune ohoho

  • marinko

    20:35 // 1. 6. 2023.

    kao da grade ajfelovu kulu a ne da polažu dva kabla u zemlju.

    godinu dana kopaju.

  • SSS

    21:04 // 1. 6. 2023.

    O čemu se ovde radi, dalekovod štetan, a kad nemaš struju, kukaš. Šta je važnije. Bolje da kopaju kej, nego ulice po gradu.

    • Mm

      10:01 // 2. 6. 2023.

      Familijo, ovde je problem nacin na koji rade, samo unistavaju, vade tek posadjeno drvece, ne planiraju, probijaju rokove, ne vracaju u prvobitno stanje, kej zapusten, travuljina preko glave i tako dalje i tako dalje.

  • Alo

    08:17 // 2. 6. 2023.

    Nisu li oni isti iz Tasine škole što se okupljaju uveče?

  • Pera

    09:04 // 2. 6. 2023.

    Nesposobni državni i gradski kadar koji redovno prima platu, je ceo ovaj važan projekat za Niš, veoma ne znalački i ne stručno uradio od početka. Pošto već treba jača struja u trafo stanici kod Delte, trebali su da dalekovode postave van naselja Brzi brod po državnoj zemlji zbog zračenja i trebali su da objasne narodu o zračenju. Ali kada kupljene diplome zajašu u fotelje, dobije se ovo što je sad

  • Jelena Djordjevic

    09:14 // 2. 6. 2023.

    Veliki broj tih stabala posađen je 2019. u okviru akcije Banker radija "Neka Niš diše"! I da, zaista je veliki novac bio uložen u to, i mnogo truda, i dečica su sadila to drveće i stalno pričali koliko su ponosni kada prođu pored i vide kako raste. I, šta sada reći toj deci?

    • tony

      10:15 // 3. 6. 2023.

      ...šta im reći, da kad porastu nikad ne glasaju za SNS i Sotirovsku

  • Dule

    13:54 // 2. 6. 2023.

    Ima li nešto da nisu uništili SNS nesposobnjakovići? Užas!

  • milutin

    17:16 // 2. 6. 2023.

    Svakog dana sam na kej,koji je bio najlepši deo grada,a sad je ruglo,dva radnika postavljaju ivičnjake za staze po 1 m dnevno,bruka i sramota.

  • Milutin

    17:22 // 2. 6. 2023.

    Povedite litije kejom da vam gradonačelnica pokaže remek delo stručnjaka SNS,a ne ulicama koje se ova 2 dana peru šmrkovima da se ne isprljaju cipele

  • Mikajlo Emanuele

    20:56 // 2. 6. 2023.

    Treba da se gradi kablovski dalekovod i ostala infrastruktura. To se radi za veliku zgradu u izgradnji delta rezidens, to po zakonu na račun eps-a.
    Zna se ko je investitor. Ono što nije u redu je što bi neki drugi investitor morao to sam da plati. Investitoru Novog Niša je uslovljeno da o svom trošku dovuče kabl iz velike TS kod KP doma, i da izgradi manje TS , snage 4x veće nego što je potrebn

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: