Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:22, 31. 10. 2012.

| Društvo

Izviđači "Mije" proslavili 60 godina

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
mija-izvidjaci
Proslava 60 godina rada; foto: Odred "Mija Stanimirović"

Raznovrsnim programom niški Odred izviđača "Mija Stanimirović" tokom vikenda proslavio svoj 60. rođendan.

izviđači1 Proslava 60 godina rada; foto: Odred "Mija Stanimirović"

Odred je osnovan 1952. godine, pa su izviđači simbolično proslavu počeli u 19:52h promocijom monografije "Naših 60 godina".

Oni su svoj rođendan obeležili svečanom akademijom. Ovu priliku iskoristili su da podsete sugrađane na događaje značajne za odred i grad Niš, a značajnim pojedincima i institucijama dodeljena su i priznanja.

Na svečanosti u Pozorištu lutaka izvršena je i primopredaja dužnosti načelnika odreda, tako da će izviđače umesto dosadašnjeg načelnika Marka Pekića, voditi Vladan Milanović. Nakon toga premijerno je prikazan i dokumentarni film o odredu "Naš izbor su izviđači".

- Velika nam je čast što su proslavi našeg šezdesetogodišnjeg jubileja prisustvovali i izvidjački prijatelji iz Rijeke, Splita, Sarajeva, Velesa, Skoplja, Kruševca, Zaječara, Beograda, Bajine Bašte, Bačke Topole, Kragujevca te svojim prisustvom ovu proslavu za nas učinili još značajnijom - rekla je Dunja Marušić, portparol odreda.

izvidjaci4 Proslava 60 godina rada; foto: Odred "Mija Stanimirović"

Odred "Mija Stanimirović" osnovala je grupa niških prosvetnih radnika, istaknutih omladinaca i predratnih skauta, koji su želeli da duh izviđaštva, ljubav prema prirodi i druženju ponude mladim Nišlijama.

Izviđači i dalje rade, pod istim imenom sa više od 150 članova, koji nastavljaju tradiciju osvajanja velikih uspeha na takmičenjima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: