Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:33, 27. 4. 2018.

| Društvo

Izviđači iz Srbije i Makedonije na maršu u Sićevu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Marš Stazama akademika Josif Pančić
Oded Josif Pančić osnovan je 1981. godine i tada je nosio naziv Edvard Kardelj; foto: Odred izviđača Josif Pančić

“Stazama akademika Josifa Pančića” tradicionalna je izviđačka akcija koja će ove godine, najavljuju organizatori, ugostiti preko stotinu izviđača iz svih krajeva Srbije i Makedonije. Od 27. do 29. aprila oni će boraviti u Sićevu, odakle će krenuti na stazu dugu 15 km do sela Oreovac.

Stazu će prelaziti u subotu, 28. aprila, kada će izviđači krenuti iz Sićeva, ići preko Pasjače, pa sve do Oreovca. Tamo ih, kako kažu organizatori iz Odreda izviđača Josif Pančić, očekuje odmor i uživanje u prelepoj prirodi i čistom vazduhu, a onda povratak nazad u Osnovnu školu “Nadeža Petrović”, u kojoj će biti smešteni sva tri dana.

Ovo nije tipična izviđačka akcija, koja podrazumeva takmičenje, već je cilj, kako naglašava načelnik marša Nenad Mladenović, što više druženja i novih poznanstava.

Izviđačke akcije su uglavnom takmičenja. Na maršu se ne takmičimo, već svi zajedno prelazimo stazu i to je neka njegova suština – što više druženja, novih poznanstava, uživanja u prirodi, a to i jeste jedna od uloga izviđača – rekao je Mladenović.

O dobrom glasu akcije svedoči i to što ove godine stižu gosti iz tri grada Makedonije, kaže načelnik Odreda Josif Pančić Mima Stojanović, a među gostima će biti i gostiju iz Kikinde, Bele Palanke, Beograda, Šapca.

Marš “Stazama akademika Josifa Pančića” napreduje iz godine u godinu i kada je u pitanju brojnost gostiju i kada je u pitanju organizacija. Ove godine smo odlučili da ponovimo stazu od pre par godina, jer su iskustva bila odlična, a učesnici su uživali u prirodi i prelaženju staze – kaže Stojanović.

Inače, ovo je 19. put kako odred Josif Pančić organizuje ovaj marš, a najčešće se održavao u Niškoj Banji, ali i okolnim mestima: Jelašnici, Ostrovici, Bojaninim vodama i Sićevu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivana Ždralić

    22:38 // 1. 5. 2019.

    Sva sela u Srbiji plijene svojom ljepotom i krasotom.Trebalo bi obići naša sela evocirati davno prošlo vrijeme kada smo ljetni raspust provodili kod baka i djedova.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: