Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:21, 22. 3. 2022.

| Društvo

Izvršitelj podneo prijavu protiv opozicionara zbog “ometanja pravde”

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
izvrsebnje
Sporna blokada izvršenja; foto: T. T. arhiva

Lider niškog odbora Narodne stranke Đorđe Stanković dao je izjavu policiji povoodm krivične prijave koju je protiv njega podneo izvršitelj Miljan Trajković. Izvršitelj pojašnjava da je prijava podneta jer je opozicionar sa svog Fejsbuk naloga pozivao ljude da dođu na određenu adresu i spreče izvršenje pravosnažne sudske odluke.

Sve se odigralo 8. oktobra prošle godine kada je bilo najavljeno iseljenje jedne porodice po nalogu izvršitelja. Trajković tvrdi da je Stanković dan pre pozivao ljude putem Fejsbuka i tako “ometao pravdu”.

miljan trajković desno Trajković (desno) podneo prijavu; Foto: JVProtiv Đorđa Stankovića javni izvršitelj je podneo krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ometanje pravde iz čl. 336b stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srbije, jer je dana 07.10.2021. godine na svom društvenom nalogu na javnoj društvenoj mreži Facebook pozivao sve građane da dana 08.10.2021. godine u 10 časova dođu u ul. Vojvode Tankosića br. 37 u Nišu u cilju sprečavanja izvršenja pravnosnažne odluke, i da budu živi zid za sve obespravljene ljude ovog grada i sutra i ubuduće - piše u odgovoru Trajkovića.

Tog dana se ispred kuće porodice Mladenović, koja je trebalo da bude iseljena, okupilo više ljudi, pa se od postupka odustalo. Izvršenje i iseljenje je tako privremeno sprečeno.

Ipak, desetak dana kasnije, porodica je iseljena.

Stanković kaže da se odazvao na poziv policije, ali ističe da je “simpatično” da je prijava stigla sada, a ne u oktobru kada se sve desilo, kao i da je njome obuhvaćen samo on.

Prilikom prvog iseljenja nije bilo čistih papira za to i izbacivanje bi bilo nelegitimno, a mi smo se kao solidarna stranka odazvali na poziv i pridružili se kolegama iz Stranke slobode i pravde čiji je naš sugrađanin kojeg su selili bio član. Simptomatično je da je krivičnu prijavu podeo samo protiv mene i simptomatično je da je to učinejno sada. Podstakao me je samo da se bavim njegovim likom i delom, jer on sigurno ima tih stvari koje je radio na bespravan način - kaže Stanković. Đorđe Stanković Stanković kaže da će se pozabaviti radom izvršitelja; foto: T. R.

Trajković, sa druge strane, kaže da je prijava podneta samo protiv opozicionara jer je on u njegovoj objavi “prepoznao elemente krivičnog dela”.

Krivična prijava je podneta samo protiv osumnjičenog, iz razloga jer je javni izvršitelj prilikom upoznavanja sa sadržinom objave prepoznao elemente ovog krivičnog dela, te smatrao da postoje osnovi sumnje da je isto izvršeno, time što je osumnjičeni preko javne društvene mreže pozivao sve građane da dođu navedenog dana u određeno vreme i “da budu živi zid za sve obespravljene ljude grada i sutra i ubuduće - stoji u odgovoru.

Podsetimo, ovo nije bio prvi slučaj gde solidarni sugrađani pokušavaju da pomognu onom koji je predmet izvršenja.

Takozvani “živi zid” se često koristi kako bi se iseljenja sprečila, a do sada nije bilo u javnosti poznatih slučajeva da su izvršitelji zbog toga protiv građana podnosili krivične prijave.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jovic Dragan

    16:44 // 31. 3. 2022.

    Zar je ovaj jos na slobodi??? kako radi tako ce da mu se vrati...

  • Joca

    12:16 // 31. 3. 2022.

    Trajkovic na dozivotnu robiju i da vrati sve pokradeno. Prica se da hoce da bezi u Grcku jer tamo ima nekretnine!

  • Neša bez keša

    11:03 // 23. 3. 2022.

    Ljudi moji, ako zakon kaže da "Ko poziva na otpor ili na neizvršenje sudskih odluka ili na drugi način ometa vođenje sudskog postupka, kazniće se zatvorom do tri godine i novčanom kaznom", ovde je delo izvršeno ko iz aviona, čak ni Stanković to ne spori.
    I umesto da se pokrije ušima što poziva na izvršenje kriv. dela, on se time hvali i kriv mu je još onaj što ga je prijavio.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: