Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:29, 8. 10. 2021.

| Društvo

Izvršitelji danas nisu iselili porodicu Mladenović koja traži ponovno suđenje

Autor:Milica Milojević KostićIzvor:Južne vesti
2
Okupljeni ispred kuće porodice Mladenović; Foto: M. M. K.

Iako je bio obavešten da će izvršitelji i policija u toku prepodneva zameniti brave i oduzeti kuću Nišliji Milanu Mladenoviću i njegovoj majci, oni se nisu pojavili. Tvrdi da je njegov pokojni otac prevaren i da ima dokaze i traži ponovno suđenje. Naglašava da ima i mišljenje Ministarstva pravde da se postupak odloži dok traje ostavinski postupak. Dokument iz Ministarstva pravde nije razlog otkazivanja izvršenja, navodi izvršitelj Milan Trajković i dodaje da će se dalji postupak nastaviti u skladu za zakonom.

4 Traži da se predmet vrati na ponovno suđenje; Foto: M. M. K.Porodica Mladenović iz Niša za sada ostaje na istoj adresi, do kada ne znaju, jer je njihova kuća pre tri meseca prodata na licitaciji. Čekali su izvršitelje i policiju, zajedno sa prijateljima, komšijama, opozicionim aktivistima, ali i nepoznatim ljudima koji su došli nakon što su videli objavu na društvenim mrežama.

Mladenović tvrdi da je njegov pokojni otac prevaren kada je pokušao da proda kuću. Vlasništvo nad objektom, takozvana konverzija, nije bila urađena i kupoprodajni ugovor nije mogao da se uradi kod notara. Zato je njegov otac pristao da ga kupac tuži, on priznao tužbu - ali prema navodima Mladenovića obećani novac nije dobio.

Pušta četiri tužbe, jednu moj otac prizna – po priznaju on izbegava da isplati bilo šta, a pojavljuju se priznanice i ugovor. Viši sud u Nišu uopšte ne dozvoljava niti uvid u originale tih papira, niti veštačenje već donosi presudu u njegovu korist – priča Mladenović.

3 Milan Mladenović u kući živi sa bolesnom majkom; Foto: M. M. K.Predmet preuzima izvršitelj i na drugoj elektronskoj prodaji kuću kupuje ista osoba sa kojom je pokojni Predrag Mladenović bio na sudu, tvrdi njegov sin. Dva meseca nakon prodaje, 1. avgusta ove godine, Mladenović je preminuo. Njegovi naslednici traže da se postupak odloži dok traje ostavinski postupak kao i da se ponovi suđenje, zbog dokaza koje imaju.

Ugovor koji se pojavljuje ne poklapa se, pojavljuju se dva objekta. Ovde ne postoje dva objekta postoji jedan, znači sadržina ugovora nema veze. Čak je stavio datum neki, mi se nismo ni poznavali, godinu dana ranije – kaže Mladenović.

Iz Komore izvršitelja uputili su ga da se obrati Ministarstvu pravde, odakle je je juče stigao i odgovor gde piše da su mišljenja da u slučaju smrti dužnika sačeka da se ostavinski postupak završi.

Izvršitelj Miljan Trajković u odgovoru dostavljenom Južnim vestima kaže da mišljenje Ministarstva pravde nije razlog današnjeg nedolaska, ali ne navodi ni zašto danas nije došlo do iseljavanja. Potvrđuje da je kuća prodata upola cene.

Obaveštavamo Vas da je današnje sprovođenje izvršenja u Nišu, u ulici Vojvode Tankosića br. 37 otkazano, a dalji postupak nastaviće se u skladu sa zakonom. Mišljenje Ministarstva pravde RS koje pominjete, nije razlog današnjeg otkazivanja radnje sprovođenja izvršenja. Pored toga, obaveštavamo Vas da je predmetna nepokretnost u skladu sa odredbama Zakona o izvršenju i obezbeđenju, prodata na drugoj elektronskoj javnoj prodaji po ceni od 6.272.350,00 dinara, a što predstavlja iznos od 50 % od utvrđene vrednosti nepokretnosti - navodi u saopštenju.

Mladenovići su uplašeni da je postupak odložen jer se okupio veliki broj ljudi i strahuju da će sledeći put izvršitelji doći nenajavljeno. 1 Poručiju da ostaju u pripravnosti da pomognu ovoj porodici; Foto: M. M. K.

Ovo isto čeka i moje prijatelje, ode im kuća na licitaciju, prevarili ih. Zato sam došla da vidim šta će da bude - navodi komšinica.

A da će u bilo koje doba dana dojuriti, ukoliko ih obaveste da pokušavaju da iz izbace na ulicu, poručili su okupljeni i poručuju da će pomoći svima koji vode borbe sa izvršiteljima.

*Tekst je izmenjen nakon što je izvršitelj Miljan Trajković prosledio odgovor Južnim vestima

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vlado

    11:31 // 9. 10. 2021.

    Trajkoviću a porez jel plaćaš?

  • Aja

    03:16 // 9. 10. 2021.

    Lešinari. Uterivači dugova sa državnim potpisom. Sve to naravno može da se uradi kako treba, ali ovo ovde je jezivo.

  • Dušebrižnik

    23:56 // 8. 10. 2021.

    Kad znate ko je kakav Vi izvolite pa dajete svoj stan ili kuću čoveku da se ne pati. Znate pravo, znate sve. Pokažite humanost.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: