Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:14, 2. 12. 2010.

| Društvo

JKP Medijana podnela prijave protiv vandala

Autor:S.S.Izvor:Južne vesti

NIŠ - Niš će ostati bez kanti za otpatke i kontejnera na ulicama, ukoliko se nastavi obesno ponašanje huligana koji svake noći razulareno lome ove sakupljače smeća.

Javno komunalno preduzeće Medijana, kome građani duguju za naknadu đubrarine oko 150 miliona dinara, nema para za obnovu tih kanti tako da neki delovi grada plivaju u đubretu jer građani bacaju đubre gde stignu. Ta pretnja pogotovu postoji jer Niš u toku 24 sata napravi oko 300 tona đubreta.

Grad je pre samo nekoliko meseci postavio 100 plastičnih kontejnera kako bi đubrari lakše utovarivali otpatke, a danas su svi do jednog, polomljeni ili namerno zapaljeni. U nekim slučajevima su morali i vatrogasci da reaguju kako se vatra iz kontejnera ne bi prošorila na okolne kuće.

Od 1.500 novih gvozdenih kanti koje su nedavno postavljene u gradu već je 10 odsto uništeno. Najčešće lomljenje zabeleženo na nišavskom keju i Bulevaru Nemasnjića.

Dragan Stefanović, rukovodilac u “Čistoći” kaže da svake noći strada neki deo mobilijara.

- Do sada imamo oko 100 podnetih prijava protiv nepoznatih lica koji su slomili kante za smeće. Neshvatljivo je kakvom se progresijom lome sudovi koji su postavljeni zbog građana. Neverovatno je da smo 100 kontejnera postavili i da su nemilice svi uništeni - kaže Stefanović.

Iz Fonda za zaštitu životne sredine JKP Čistoća je dobila 18 miliona dinara za kupovinu 3.000 gvozdenih kanti.

- Polovinu smo namestili i umesto sada da pokrijemo ceo grad, mi zamenjujemo polomljene. U jednom trenutku ćemo ostati i bez tih kanti tako da komunalne inspekcije moraju da reaguju jer do sada za to niko nije kažnjen. Mi smo, zaista, u problemu jer u gradu nedeostaje još oko 1.500 do 2.000 kanti, ali ako se ovo lomljenje nastavi teško ćemo da postavimo sudove za otpatke gde smo planirali - kaže Stefanović. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milos

    13:51 // 2. 12. 2010.

    Sjajno je to sto su postavili toliki broj kanti, ima ih bukvalno na svakom cosku u gradu.
    Zalosno je sto nekom one smetaju pa ih lome. Sto bih voleo da policija tako polomi njih, da vide kako je jadnim kantama!

  • Ivan Milovanovic

    13:26 // 2. 12. 2010.

    Najvise se lomi na najosvetljenijim i najprometnijim mestima.
    Znaci znaju gde se lome kante, znaju gde se pale kontejneri, znaju gde strada mobilijar.. pa zasto onda nema po dve patrole policije nocu u tim krajevima?!?
    Zamislite da ja znam da mi svako drugo vece obijaju auto i nikada ne stanem da strazarim i obilazim nego eto kukam za novine kako nemam jadan para da stalno kupujem stakla i menjam brave! Mnogo jeftinije od svih zamena kanti je PREVENCIJA u vidu 2 patrole policije!

  • Nemanja Ilic

    12:25 // 2. 12. 2010.

    Nista novo u NISU, Srbiji, pogotovo na keju, nadi i bulevaru. Sta cete takvo je vreme doslo, ljudi su nervozni, a video nadzor bi pomogao, ali bi mito i korupcija sprecili da se ti sto lome kazne.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: