Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:55, 26. 8. 2021.

| Društvo

Jaka kiša i grmljavina u Nišu, voda i u kućama u ulici u Durlanu

Autor:M. Milojević KostićIzvor:Južne vesti
KISA 2
Jaka kiša u Nišu; Foto:JV

Kako navode iz JKP Naissus poplavljene su Zetska ulica, Romanijska, deo kod Bulevara Svetog Pantelejmona i ulica Nikole Pašića kod Aik banke. Za sat i po vremena, koliko je trajao najjači pljusak, palo je oko 35, 8 litara kiše po metru kvadratnom, kažu u Meteorološkoj stanici.

kiša JP Ulica Justina Popovića u Durlanu; Foto: privatna arhivaKiša je ušla i u neka domaćinstva u ulici Justina Popovića u naselju Durlan. Kako navode građani, svaki veći pljusak napravi im veliki problem i poplavi više kuća.

Ovako je svaki put kad padne kiša, voda izlazi iz kanalizacija, fekalna voda iz wc šolja, izliva se u kuće. Pisali smo peticije, ništa i niko da nam pomogne - kaže sagovornica. kiša kuća Voda ušla i u kuće; Foto: privatna arhiva

Iz JKP Naissus navode da su dve ekipe na terenu, da su otvorili sve šahtove kako bi voda brže oticala i da su prethodna dva meseca sve slivnike očistili.

Svi slivnici su u funkciji, pala je velika količina kiše za kratko vreme. Poplavljene su Zetska, deo kod Somborskog bulevara, ulica Nikole Pašiča, Romanijska - navode u Naissusu.

Problem sa oticanjem vode imali su i stanovnici Vrbaske ulice, kao i u ulici Vojvode Gojka. Kako navode, ljudi su podizali šahte kako bi sprečili da voda uđe u kuće.

Da nisu komšije izašle na ulicu i podigle ulične šahte, opet bi bio scenario kao prošle godine. A gradonačelnica je obećala da će njen prvi posao biti da rešavanje problema s kanalizacijonom mrezom. Međutim, nema ništa od toga. Ove godine nijednom nije čišćen ulični slivnik - navode čitaoci iz ovih ulica.

Poplave je kiša napravila i kod auto-pijace.

Meterolozi kažu da kratki pljuskovi slede i sutra prepodne, kao i u subotu popodne.

Video: Tamara Todorović

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ljuba

    20:03 // 27. 8. 2021.

    Da bre kažu očistili sve slivnike u gradu kakva laž,a ispod mosta mladosti?.Kakvo zlo direkcija za izgradnju grada daje nalog koji slivnik treba otpušiti.Kiša je kriva za sve.

  • Ww

    20:01 // 27. 8. 2021.

    Ta zetska je bila ok dok iz nepoznatog razloga petooktobarci nisu zamenili ispravnu i funkcionalnu kišnu kanalizaciju ispod nadvožnjaka novom i polufunkcionalnom. Na njihov rad su se nadovezali još gori, nesposobni da to kako tako održavaju i sada svaka malo jača kišica izaziva kolaps.

  • Milan

    14:43 // 27. 8. 2021.

    Ode ulica Svetolika Rankovića do kalče. Kakvi graditelji takva ulica. Sve to oterati na robiju

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: