Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:50, 13. 7. 2010.

| Društvo

Jako nevreme pogodilo Niš i Vlasotince (video)

Autor:S.S, D.K. i P.B.Izvor:Južne vesti
Klinički centar Niš

U jakom nevremenu koje je u ponedeljak oko 15,40 zahvatilo južni i centralni deo Niša, oštećen je krov Klinike za hirurgiju, srećom bez posledica za pacijente ove zdravstvene ustanove, saznajemo u Centru za obaveštavanje.

Na jedan deo grada padali su grad veličine lešnika i jaki nanosi kiše, kao i snažan vetar koji je lomio grane na stablima gradskih parkova.

Prema podacima iz Meteorološke opservatorije u Tvrđavi, na grad je palo 12,4 litara vode u sekundi, što je, kako kažu, uobičajeno za jake pljuskove.

- Ispred Dušanove broj 101 odlomila se grana koja je oštetila tri vozila. U Zetskoj ulici, ispod podvožnjaka, gde se često stvaraju ogromne bare, zarobljeno je jedno vozilo u kišnici koje će s tog mesta ukloniti ekipe vatrogasaca i JKP “Naisusa“ - kažu u Centru.


Nevreme iznenadilo meteorologe?

Iako je grad padao čitavih 13 minuta, a nevreme više od pola sata, na sajtu Hidrometeorološkog zavoda Srbije sve vreme je pisalo "na teritoriji republike Srbije trenutno nema gradoopasne oblačnosti".

- Možda je gužva pa nisu stigli da promene. U svakom slučaju to je propust operative - rekao nam je Miroljub Zarić, zamenik generalnog direktora Hidrometeorološkog zavoda Srbije.

Upozorenje je objavljeno tek nakon što je nevreme prošlo.


Jako nevreme zahvatilo je juče posle podne opštinu Vlasotince i poplavilo stotinu domaćinstava u gradu.

Kako ističe Sokol Stanojević, član Opštinskog veća, do poplave je došlo pošto velike količine vode koje su se slivale sa planinskih visova, nisu mogle da prihvate bujični kanali, već su se kretale ulicama grada i voda je nekontrolisano ulazila u domove.

Prvi su reagovali predstavnici lokalne samouprave i Crvenog krsta u Vlasotincu, koji su dostavili desetak pumpi za izbacivanje vode iz poplavljenih domova.

Krizni štab opštine Vlasotince je u stalnom zasedanju i pruža konkuretnu pomoć ugroženim domaćinstvima.

- Kanali nisu mogli da prime vodu – kaže jedan od ugroženih stanara, ističući da je ovoga puta nivo vode bio veći nego ikada u ovom kraju Vlasotinca.

Za godinu dana je ovaj kraj tri puta poplavljen.

- Reagovali smo što je moguće pre kako bismo pomogli ugrošenim domaćinstvima – kaže Sokol Stanojević.
 

snimci nakon nevremena koje je pogodilo grad

Snimak Jovane Kostić

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: