Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:36, 3. 7. 2017.

| Društvo

Jako nevreme zahvatilo Pirot i okolinu

Autor:A. KostićIzvor:Južne vesti
Grad Pirot foto printscreen youtube
Grad veličine oraha; foto: printscreen youtube.com

Grad veličine oraha u više navrata je tokom jučerašnjeg dana padao na području Pirota, a nevreme je prouzrokovalo veliku štetu na usevima, ali i na objektima. Iz Gradske uprave kažu da su stručne službe na terenu i da procenjuju nastalu štetu.

Zamenik gradonačelnika Pirota Vidojko Panajtović potvrđuje za Južne vesti da je grad tokom jučerašnjeg dana padao u više navrata i to najviše u selima ka Dimitrovgradu.

Selo Sukovo grad je tokom jučerašnjeg pogodio čak 3 puta, a u selu Činiglavci je za 30 do 80 odsto oštećen rod raznih useva na površini od oko 200 hektara.

U selu Berilovac grom je udario u ekonomski objekat i srećom nije bilo povređenih, dok je u naselju Senjak grad oštetio prozore na kućama, roletne, ali i šoferšajbne na brojnim automobilima - kaže Panajotović.

On dodaje da je ipak dosta toga spaseno kada su strelci ispalili 4 rakete, ali da je i tu veliki problem upravo zbog nedostatka protivgradnih raketa jer država ne daje dovoljno novca, ali brani Gradu da sufinansira strelce.

Panajotović kaže da je jedino rešenje da poljoprivrednici osiguraju svoje useve i da se na taj način koliko-toliko zaštite od štete izazvane vremenskim nepogodama.

Nevreme u Pirotu

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: