Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:45, 20. 1. 2017.

| Društvo

Janić: Razlog Stevanovićeve smene nije za javnost

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Ljubiša Janić
V. D. načelnik Niške uprave ne otkriva razloge za smenu; Foto: Arhiva JV

Zbog čega je doskorašnji načelnik Uprave za finansije Miljan Stevanović smenjen i više ne rukovodi novoformiranim Sekretarijatom za finansije, ostaje nejasno, jer načelnik niške Uprave Ljubiša Janić nije želeo da pojasni novinarima razlog za ovakvu odluku, rekavši da to “nije za novine”. 

“Celishodnost i svrsishodnost izvršavanja zadataka određenog dela Uprave” jedini su argumenti koje je Janić naveo za to što Stevanović više ne vodi gradske finansije. Trenutno je, kaže Janić, na čelu ovog Sekretarijata Stevanovićeva dosadašnja zamenica Danijela Spasojević. 

To sada ne mogu da objašnjavam, jer nema ni potrebe, niti je to za novine niti za bilo šta. Smatrao sam da će to bolje da radi Danijela za ovih 10 dana, posle toga videćemo ko će da bude Sekretar za finansije - kazao je Janić.

Doskorašnjem načelniku Uprave za finansije Miljanu Stevanoviću su, podsetimo, pre samo nedelju dana data ovlašćenja da obavlja taj posao do konačnog postavljanja sekretara.  

Janić dodaje da će Spasojevićeva voditi finansije do kraja januara, kada očekuje da Gradsko veće usvoji Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji.

To apsolutno ne znači da Miljan Stevanović u tom trenutku neće biti raspoređen na poslove sekretara Sekretarijata za finansije. U ovom trenutku sam smatrao da bismo neke stvari brže i bolje radili, da tu treba malo da se izvrši smena, ali ne smena sa funkcije nego samo da mu se ukine ovlašćenje koje je imao do sada, jer on više nije javni funkcioner nego zaposleni službenik - objašnjava Janić.

Međutim, prema još nepotvrđenim informacijama, Stevanoviću su oduzeta ovlašćenja, jer je omogućio radnicima Uprave da izaberu da li će im biti plaćene mesečne karte za gradski prevoz ili će uzimati novac za gorivo da bi na posao dolazili sopstvenim prevozom, što bi mnogo više koštalo.

Podsetimo, Miljan Stevanović je na čelu Uprave za finansije od 2012. godine, a početkom prošle godine došao je u sukob sa vrhom gradske vlasti, jer je bio protiv novog kredita, pa je tadašnji zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković rekao da će tražiti njegovu smenu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dragoljub stamenkovic

    12:09 // 28. 1. 2017.

    Komentar Jok Janiću ! Ako nije za javnost , iskopaj rupu u šumi , šapni tamo i zakopaj rupu ko mačka ..... !

  • Pilot

    08:56 // 23. 1. 2017.

    Што се љутите па све је рекао. Добро се зна шта је јавност у раду и транспарентност, не верујем да би Јањић упао у такву грешку. Значи може бити само да је у току рад тужилаштва и не омета се истрага.

  • milivoje

    23:54 // 21. 1. 2017.

    Nije za novinare zasto je smenjen nacelnik za finansije, ali je sigurno za sud.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: