Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:41, 29. 11. 2020.

| Društvo

Janković: I niška Vojna bolnica u kovid sistemu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
bolnica-kreveti-ilustracija-Kosta-JUZNE-VESTI.JPG
Još 100 kreveta u Vojnoj bolnici; ilustracija; foto: A. Kostić

Oko 100 postelja trebalo bi da bude dostupno i u niškoj vojnoj bolnici za pacijente zaražene koronom, rekao je anesteziolog dr Radmilo Janković. On je naglasio da je zdravstveni sistem u Nišu pod kontrolom iako je pritisak obolelih veliki, ali da bi mere države trebalo da budu strože.

Janković je govorio za TV Zonu plus o situacji sa koronom u Nišu i tada je i rekao da će, najverovatnije od ponedeljka biti u funkciji još jedan kovid objekat.

Nadamo se tom dogovoru sa Vojnom bolnicom koja će sa 100 kreveta ući u koivd sistem i onda će se malo rasteretiti Klinički centar koji je trenutno na gornjoj granici kapaciteta. Problem je jer su ovde jako teški pacijenti. Imamo oko 340 pacijenata i prilično je dramatično. Jako teške kliničke slike - kaže Janković.

Na intezivnoj nezi je 60 pacijenata, kaže doktor, a intenzivne nege su otvorene i u Leskovcu, Kruševcu i Zaječaru.

unicef donacija dr Janković za strože mere, foto: Unicef Srbija - ShubucklI dalje je dosta pacijenata sa strane, čak i iz Kraljeva, a Janković kaže da su potrebne ozbiljnije mere kako se situacija ne bi pogoršala.

Sveti Nikola je jako blizu, mislim da pod hitno nešto treba uraditi. Svi se pozivaju na “Crni petak” i redove ispred “Foruma”, u redu je apelovati na ljudi i misliti da je njihova lična sloboda dovoljna. Ali ako to ne funkcioniše, za one neodgovornije morate nešto preduzeti - zaključuje Janković.

Podsetimo, od sutra će, kako je rekao pomoćnik ministra zdravlja u kovid sistem ući i Opšta bolnica u Pirotu, a pacijenti iz Beograda se i dalje prevoze na jug, u “Čair”, Nišku Banju i Sokobanju.

Broj pacijenata u Nišu i na jugu se i dalje uvećava, a raste i ukupan broj smrtnih slučajeva na dnevnom nivou, pa je tako od korone u prethodnih 24 sata preminulo 65 ljudi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sekula

    14:18 // 30. 11. 2020.

    Ja sam za to da Cajka vrnemo iz Afrika i da ga stavimo za načelnika VB. On će sve da sredi kad se vrati

  • petar dragic

    12:18 // 30. 11. 2020.

    Dali neko zna sta se stvarno desava sa bolnicom u Knez Selu,zasto jedan takav objekat,nine sad u fumkciji..

    • Igor

      16:48 // 30. 11. 2020.

      Svi znaju. Napravio ga Kralj, komunisti ga obnovili, sns-sovci ga prodali.

  • Naissus

    11:39 // 30. 11. 2020.

    Zatvorili ste sanatorijum u Kne Selu, ustanovu kojoj je svrha lecenje plucnih bolesnika, samim tim i bolesnika sa simptomima korona virusa. Nis, stoga, nema ustanovu za lecenje ne-kovid pacijenata. Ali, to je potpuno razumljivo jer su vama bitne brojke. Razumno je da cete svakog ko bude preminuo (nije bitno od cega) da ubrojite medju kovid pacijente samo da biste imali veci broj radi zastrasivanja

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: