Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:10, 14. 5. 2021.

| Društvo

Japanac Takakomi Asahi vakcinisan u niškom Domu zdravlja

Autor:Milica Milojević KostićIzvor:Južne vesti
vakcina
Vakcinisan ; foto: M. M.. K.

Japanac Takakomi Asahi koji je u Niš došao kako bi pokušao da se vakciniše, dobio je vakcinu protiv korona virusa. Iako je prvobitno rečeno da svi stranci moraju biti u radnom odnosu u Srbiji, Asahi je nakon pisanja medija dobio veliku podršku javnosti, pa danas i vakcinu Fajzer.

Obilazak Evrope u koju je pre tri godine stigao, Takakomi će nastaviti za nekoliko nedelja, nakon što dobije drugu dozu revakcine. Zahvalan je na pruženoj šansi i što sa mnogo manje straha i bez velikih troškova oko testiranja može nastaviti svoju avanturu. vakcina Japanac ipak vakcinisan; foto: M. M. K.

Presrećan sam i hvala svima što su mi omogućili da se vakcinišem. Srbi su stvarno gostoprimljivi, stekao sam mnogo prijatelja. Niš je sjajan grad, imate odličnu hranu. Lepote ovog kraja i zemlje istraživaću narednih nedelja dok čekam revakcinu - kaže Takakomi.

Nije planirao da dolazi u Srbiju, ali mu je epidemija promenila planove. Po zanimanju je profesor muzike, pa je ovih dana čekajući vakcinu svirao u centru Niša i družio se sa prolaznicima.

Mnogo njih mi je prilazilo i govorilo mi da su uz mene, da sačekam i budem strpljiv. Rešio sam da ih poslušam, video sam koliko je i interesovanje medija. Bio sam sumnjičav jer su me pre ovog dva puta odbili - priča Asahi.

Nakon avanture u Srbiji, obilazak Evrope kao i do sada biciklom i sa opremom za kampovanje a sledeća destinacija mu je Poljska.

Direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan rekao je da je veliki broj stranaca koji su zainteresovani da se vakcinišu u Srbiji, ali da je potrebno odobrenje e-uprave. Pre 24 sata posle više neuspešnih pokušaja verifikovana je Takakomijeva prijava na e-upravi, a Jerkan kaže da je jutros odobrenje da bude vakcinisan lično dao ministar Zlatibor Lončar.

Niš je, inače, od ponedeljka jedan od tri grada u Srbiji koji ima 50 odsto vakcinisanog punoletnog stanovništva pored Beograda i Užica.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Soplitam Dzabe

    15:25 // 16. 5. 2021.

    Vika be od kudeste ? Nasinci li ste ?

  • Nicović Ivan

    01:57 // 16. 5. 2021.

    Dakle ljudi vole da pljuju krv pa to ti je.

  • BATA

    23:06 // 14. 5. 2021.

    Da li ces za 15 dana da stignes do Japana da se revakcinises ili ces kampovati u Srbiji.Ako si dobio badava vakcinu,vidis kako smo humani onda budi i dalje na teret budzeta.Dobices 3000,za nove gume.Sta ce sa tobom biti nije bitno,potpisao si.I ti nad sobom vrsis eksperiment vozeci biciklsam,po svetu kao sto je i Srbija eksperiment za vakcine,kako nedavno rece ministar zdravlja na tv.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: