Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:01, 29. 5. 2012.

| Društvo

Javne nabavke Skupštine na sajtu BIRODI-ja

Autor:M.S.Izvor:Južne vesti
birodi

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) najavio je da će od avgusta sve javne nabavke i drugi ugovori Skupštine grada Niša biti javno objavljeni na sajtu www.cistapolitika.com.

Zoran Gavrilović, direktor biroa, kaže da time počinje primena mera iz Lokalnog plana za borbu protiv korupcije.

- Cilj ovog projekta koji sprovodimo u narednih osam meseci je da se uspostavi mehanizam kontrole javnih nabavki, donacija, sponzorstava koja daju javna preduzeća. Kontrolisaće se reklamiranja u medijima i drugih ugovora koji podrazumevaju trošenje para iz gradskog budžeta. Jedan od ciljeva koji proističe iz ove kontrole  je da se proprati finansiranje stranaka kako se javna plaćanja ne bi koristila u partijske svrhe. Objavićemo sve ugovore koji se tiču i 2011. godine - objašnjava Gavrilović.

On kaže da će na ovaj način sve informacije o trošenju "narodnih para" biti javno dostupne.

Ovaj projekat se uz podršku Američke agencije za međunarodnu pomoć sprovodi u tri grada i jednoj opštini, a tu su pored Niša još i Kragujevac, Zrenjanin i opština Požega.

Projekat se takođe sprovodi i kroz Projekat za reformu pravosuđa i odgovornu vlast JRGA.

LAF zaseda 31. maja

 

Većnica Grada Niša Biljana Jovanović, prvi čovek Lokalnog antikorupcijskog foruma, rekla je danas medijima da će ovo telo zasedati 31. maja kada će se znati sudbina organa koji bi trebalo da se bori protiv korupcije.

- Tada ćemo videti naše dalje korake. Sigurno je da ćemo videti na koji proceduralni način bi trebalo predložiti sledećoj Skupštini grada Niša da LAF pravno nastavi sa radom -saopštila je Jovanović.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran gavrilovic

    18:00 // 29. 5. 2012.

    Tacna informacija je da ce biti postavljen sajt sa registrima za 4 grada i to: javne nabavke, donacije, sponozorstva i aktivnosti stranaka. Ovi registri ce biti pretrazivi po relevantnim kriterijuimima koji ce biti u funkciji utvrdjivanja potencijalnih zloupotreba i netransparetnog trosenja novca iz javnih izvora. Pretragu potred tuzilastva ce moci da vrse svi gradani, novinari i predstavnici civilnog drustva.

  • ponudjac

    13:46 // 29. 5. 2012.

    http://www.ni.rs/jn.html

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: