Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:02, 2. 5. 2024.

| Društvo

Javni poziv izbeglicama da se usele u 3 stana od 30 kvadrata u Nišu

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Centar za socijalni rad
Stanove će moći da koriste, ali ne i da kupe; ; Foto: V. Milić

Grad Niš i Centar za socijalni rad “Sveti Sava” raspisali su javni poziv kojim će ustupiti na korišćenje tri stana od po 30 kvadrata izbeglicama. Najbolje bodovanim porodicama ili pojedincima biće ustupljeni ti stanovi, uz određene uslove.

Stanovima koji su kvadratura 30,31, 30,17 i 39,171 kvadratni metar raspolaže Centar za socijalni rad “Sveti Sava”, a u javnom pozivu, koji će trajati do 30. maja, piše da će ti stanovi socijalno najugroženijima biti ustupljeni, bez mogućnosti kupovine.

Da bi stekli mogućnost da se prijave moraju da imaju izbeglički status i podnet zahtev za prijem u državljanstvo Republike Srbije ili da su već dobili državljanstvo.

Takođe, u pozivu piše da ne smeju da imaju u vlasništvu nijednu nepokretnost u državi porekla, drugoj državi ili u Srbiji, a kojom bi mogli da reše svoje stambeno pitanje.

Ukoliko imaju nepokretnost na svoje ime, saopšteno je da će uslov biti da dokažu da ne mogu da tu neporektnost i da kostite, niti da su od momenta sticanja izbegličkog statusa otuđili, poklonili ili zamenili neku nepokretnost.

Naredni uslovi su da nemaju prihode kojima bi mogli da reše svoje stambene potrebe, ali i da nisu korisnici drugog programa stambenog zbrinjavanja u procesu integracije u Republici Srbiji ili obnove procesa povratka u državu porekla.

Poslednji uslov je da moraju imati prijavljeno prebivalište u prethodne dve godine na teritoriji lokalne samouprave na kojoj se nalazi nepokretnost. Prvenstvo za dodelu pomoći biće utvrđeno na osnovu broja bodova koje podnosioci prijave na javni poziv ostvare.

Sva potrebna dokumentacija, kao i kriterijumi koji će biti bodovani dostupni su na ovom linku.

Prijave sa svom potrebnom dokumentacijom potrebno je poslati Centru za socijalni rad “Sveti Sava” koji se nalazi u Nišu u Ulici Svetozara Markovića 41.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jovana

    23:42 // 6. 5. 2024.

    Daj javni poziv za posao za sve ne samo za izbeglice.

  • Jovana

    23:28 // 6. 5. 2024.

    Kako sad prosek primanja socijalna pomoć kad je u drugim gradovima potreban prosek primanja kao uslov za dobijanje socijalnog stana treba da bude manji od prosečne plate u Srbiji koja je beše oko 100 000.

  • Lilu

    17:32 // 4. 5. 2024.

    Koje izbeglice i odakle?
    Rat u Bosni i Hrvatskoj završen pre 30 godina, rat na kosovu pre 25.
    Koliko dugo traje taj izbeglički status pošto su izbeglice kod nas dobile i unuke?
    Svi rade i integrisani su u društvo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: