Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:17, 31. 8. 2021.

| Društvo

Javni poziv za pomoć deci u Vranju koja su zbog kovida ostala bez roditelja

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Vranje obeležje
Pomoć će dobiti sva deca do 19. godina; foto: M. D.

Sva deca iz Vranja, uzrasta do 19. godina, koja su od početka pandemije ostala bez roditelja mogu se od 1. septembra prijaviti za pomoć na Javnom pozivu koji je raspisao Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost. Prijavni obrazac se preuzima u prostorijama Kancelarije za mlade, u Ulici 29. novembra, svakog radnog dana od 7 do 15 sati, a zahtev se može podneti do 15. septembra, nakon čega će svaka porodica biti pozvana na individualni razgovor.

Pomoć će dobiti sva deca koja su izgubila jednog ili oba roditelja u periodu od 16. marta prošle godine do 20. avgusta ove godine.

Drugi roditelj ili staratelj treba da podnese zahtev na prijavnom obrascu, uz prilaganje Izvoda iz matične knjige rođenih za dete, Izvoda iz matične knjige umrlih za preminulog roditelja, dokaz o nezaposlenosti drugog roditelja, staratelja, ukoliko ne radi, dokaz o visini mesečnih primanja drugog roditelja, Rešenje o priznavanju prava na socijalnu novčanu pomoć za korisnike Socijalne novčane pomoći, kopija Rešenja o ostavinskoj raspravi - piše u pozivu.

Podaci onih koji podnesu zahtev za pomoć služiće samo za internu upotrebu, kažu iz Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost, i neće biti javno objavljivani.

Sve dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti na 069 164 52 58 i 060 666 97 22.

Podsetimo, u nedavno održanoj humanitarnoj akciji neformalne grupe Ženski solidarni front i Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost, prikupljeno je 554.149 dinara i 685 evra za pomoć deci u Vranju koja su od početka pandemije ostala bez roditelja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: