Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:26, 10. 10. 2023.

| Društvo

Javno informisanje na bugarskom jeziku - tema okruglog stola u Dimitrovgradu

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
kamere
O informisanju na bugarskom jeziku u Dimitrovgradu; foto: S. M.

O trenutnoj situaciji informisanja na bugarskom jeziku, kao i o mogućim predlozima koji će doprineti kvalitetu tog informisanja u budućnosti, govoriće se na okruglom stolu “Javno informisanje na bugarskom jeziku”, koji će se u sredu, 11. oktobra održati u Dimitrovgradu.

Na otvaranju okruglog stola govoriće Jan Bratu, šef Misije OEBS-a u Srbiji, Petko Dojkov, ambasador Republike Bugarske u Srbiji i Slaviša Milanov, predsednik Udruženja Emblema.

Prisutnima će se obratiti i generalna sekretarka NUNS-a Tamara Filipović Stevanović, viša savetnica u Ministarstvu informisanja i telekomunikacija Borka Rajšić, predsednik Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine Stefan Stojkov, većnik za obrazovanje i informisanje Opštine Dimitrovgrad Dejan Milev i glavni i odgovorni urednik internet portala FAR Petar Videnov.

Teme lokalnog i informisanja na jezicima manjina izuzetno su važne za medijsku scenu u Srbiji, a pogotovo u onim krajevima gde, u većoj meri, žive predstavnici manjinskih zajednica - kažu organizatori.

U radu okruglog stola učestvovaće generalni konzul Republike Bugarske u Nišu Dimitar Canev, a pozvani su i predstavnici elektronskih, pisanih i internet medija na bugarskom jeziku iz Dimitrovgrada, Bosilegrada i Niša.

Moderator skupa, koji će se održati u Edukativno-obrazovnom centru od 11 sati, biće novinar Vremena Nedim Sejdinović.

Skup zajednički organizuju Internet portal FAR i Misija OEBS-a u Srbiji, u saradnji sa Nezavisnim udruženjem novinara Srbije i uz podršku Ambasade Republike Bugarske u Beogradu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: