Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:50, 23. 10. 2022.

| Društvo

Jedan južnjak u novoj Vladi - Novica Tončev opet ministar bez portfelja

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
novica tončev
Opet ministar bez portfelja zadužen za razvoj nedovoljno razvijenih opština; Foto: JV

Kao i u prethodnom sazivu Vlade, za ministra bez portfelja zadužen za razvoj nedovoljno razvijenih opština predložen je Surduličanin Novica Tončev iz Socijalističke partije Srbije. Ministar privrede bi trebalo da bude Rade Basta, nekadašnji direktor Fudbalskog kluba Radnički iz Niša. Na Predsedništvu SNS-a prihvaćen je predlog mandatarke Ane Brnabić za sastav nove Vlade Srbije, a na tom spisku nema nikog sa juga Srbije.

Predsedništvo Socijalističke partije Srbije jednoglasno je prihvatilo dogovor koji je njihov lider Ivica Dačić postigao sa Aleksandrom Vučićem o sastavu nove Vlade.

Iz koalicije SPS – Jedinstvena Srbija – Zeleni Srbije, prema dogovoru, Novica Tončev iz Surdulice opet će biti ministar zadužen za razvoj nerazvijenih opština. On je jedini ministar sa juga Srbije.

Takođe, dogovoreno je da Branko Ružić bude ministar prosvete, Ivica Dačić ministar spoljnih poslova, šef Biroa za koordinaciju službi bezbednosti i prvi potpredsednik vlade, a Đorđe Milićević isto ministar bez portfelja koji će naknadno dobiti resor.

Bivši direktor Fudbalskog kluba Radnički iz Niša Rade Basta iz Jedinstvene Srbije trebalo bi da bude ministar za privredu.

Na sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke predsednik stranke Aleksandar Vučić objavio je predloge kandidata za ministre u novoj vladi, a tu nema nikog sa juga Srbije.

Trudili smo se da napravimo vladu koja će da prezimi ovu zimu i možda narednu i to je to. Posle toga ćemo praviti još temeljnije promene - rekao je Vučić.

Prema tom predlogu, Miloš Vučević će biti ministar odbrane i potpredsednik Vlade, Siniša Mali ministar finansija i potpredsednik Vlade, a unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović.

Jelena Tanasković biće na čelu resora poljoprivrede i šumarstva, Irena Vujović ministarka životne sredine, Goran Vesić ministar građevine, a ministarka rudarstva i energetike biće Dubravka Negre.

Aleksandar Martinović dobija resor državne uprave i lokalne samouprave, Tomislav Žigmanov manjinskih prava i društvenog dijaloga, a Tanja Miščević biće ministarka za evropske integracije.

Ministar unutrašnjih poslova biće Bratislav Gašić, Jelena Begović ministarka nauke i inovacija, Danica Grujičić ministarka za zdravlje, Nikola Selaković za rad, zapošljavanje i boračka pitanja, a Darija Kisić za brigu o porodici.

Husein Memić biće ministar turizma i omladine, a nekadašnji selektor odbojkaške reprezentacije i predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić biće ministar sporta. Maja Gojković ostaje ministarka kulture, a Milan Krkobabić vodiće resor za brigu o selu.

Ministarstva telekomunikacija i informisanja, kao i ministarstva za javna ulaganja ostala su nepopunjena.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ministarka

    21:43 // 24. 10. 2022.

    Kakav profil, kakva karijera. Za sledeće izbore ministar prosvete da se uvežba, a onda ambasador u USA.

  • Dejan Ćirić

    19:36 // 24. 10. 2022.

    Ministar ničega i ni za šta.

  • Đorđe

    18:24 // 24. 10. 2022.

    Budući ministar vojni izgleda da ni vojsku nije služio. Nije hteo da služi Srbiji, a sad će?! Trebalo bi videti koliko je kandidata za ministre služilo vojsku, kada i gde?

    • Djole

      19:35 // 24. 10. 2022.

      Koga briga, kad oni niocemu ne odlucuju ! Tu su,proforme ! Prvorodjeni je sve u provizorijumu od drzave !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: