Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:40, 9. 5. 2016.

| Društvo

Jedan lekar u ambulanti zbog velikih gužvi dobio pojačanje

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
ambulanta angropromet
Perišić danas razgovarao sa pacijentima u ambulanti; foto: JV

Pošto se na pregled u niškoj ambulanti “Angropromet”, kako kažu pacijenti, poslednjih mesec dana čekalo satima, jer je za više od 5.000 pacijenata bio zadužen samo jedan lekar, od danas je angažovan još jedan, a Grad najavljuje zapošljavanje 3 lekara.

U ovoj ambulanti, koja je deo Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika, u poslednje vreme u opštoj praksi radi samo jedan lekar, jer je troje njih otišlo u penziju, a drugi otišao na odmor. Zato se od 4. maja radi samo u prepodnevnoj smeni. ambulanta angropromet Samo prepodne zasada: foto: JV

Nastao je takav vakuum jer su nam tri lekara otišla u penziju, a jedna kolegnica je napustila firmu, pa se to odrazilo. Pored toga, sada je takva situacija da se koriste godišnji odmori. Inače, nama nedostaje bar 10 lekara - kaže zamenik direktora Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika Slađana Majkić.

Da bi stigli na red neki pacijenti su dolazili od 6 sati iako ambulanta radi od 7 sati.

Nažalost, zdravlje nam zavisi od Ministarstva i njihove milosti da li će zaposliti lekare ili ne - kaže Nišlijka Branislava M.

Od jutros je u pomoć jednom lekaru, koji je umesto 36 koliko je norma dnevno pregledao i po 80 do 90 pacijenata, pristigla još jedna doktorka. Ona je privremeno prešla u ovu iz druge ambulante, dok se problem ne reši.

Ovo je privremeno rešenje, a iz gradskog budžeta opredelićemo oko 2,4 miliona dinara da bi finansirali plate tri lekara opšte medicine koji će u ambulantama Medicine rada raditi do kraja godine. To se od nas očekuje, da obezbedimo građanima na svakom mestu dostupnost primarne zdravstvene zaštite - kaže gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

ambulanta angropromet Jedna od 9 ambulanti Medicine rada u Nišu; foto: JVPlan je, objašnjava on, da se ta tri lekara rasporede u tri ambulante u kojima je najveća gužva, a jedan od njih svakako će raditi u ambulanti “Angropromet”. Pored toga, time će biti vraćena i druga smena.

Perišić napominje da će problem biti rešen nakon dobijanja kadrovskog plana od Ministarstva zdravlja koji, prema njegovim rečima, u odmakloj fazi izrade i očekuje se da za nekoliko nedelja bude realizovan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milan

    16:01 // 9. 5. 2016.

    Naravno za nove nema posla beže u inostranstvo, a vi i dalje glasajte za Sns.

  • mira svilar

    15:55 // 9. 5. 2016.

    Treba zaposliti mlade,toliko lekara ima na birou,bruka

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: