Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:30, 3. 10. 2017.

| Društvo

Jedini kandidati za rukovodioce "Mare" i Sigurne kuće su dosadašnji direktori

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
Centar Mara
Nakon predloga Odbora za imenovanja, očekuje se izbor novih starih direktora na sednici Skupštine Grada; Foto: Screenshot Google maps

Direktorka Sigurne kuće u Nišu Sonja Šćekić i direktor ustanove “Mara” Miloš Ranđelović i nakon isteka mandata zadržaće svoje fotelje, jer se sem njih, niko nije javio na konkurs za direktorsko mesto. Članica Odbora za imenovanje Radmila Popović kaže da je to tako zato što su “potencijalni kandidati demotivisani, jer znaju da se posao u javnim ustanovama dobija po stranačkoj preporuci”.

Predsednik Odbora za imenovanje Ivan Jovanović, međutim, kaže da ne zna zbog čega nije bilo drugih kandidata na konkursima.

Bio je javan konkurs, objavljen u javnom glasilu, svako ko je želeo, imao je pravo da se prijavi. E, sada, što se je javio po jedan kandidat, ja ne znam. A o njihovoj stručnosti sude Upravni odbori koji su ih i predložili - rekao je Jovanović.

Ipak, Popovićeva krivca za to što sem dosadašnjih direktora nije bilo drugih kandidata pronalazi u tome što ljudi ne žele da se prijave na konkurse za direktorske fotelje koje su već nekome namenjene. Radmila Popović Odbor za imenovanja Odbor za imenovanja dao svoj predlog; Foto: JV/S. M.

Kandidati nisu motivisani. Sigurna sam da postoje bolji kandidati za direktorska mesta, ali se ne javljaju na konkurse, jer su nestranački kandidati, a znaju kako se dolazi do direktorskih mesta - rekla je Popovićeva.

Podsetimo, Ranđelović i Šćekić izabrani su za direktore oktobra 2013. godine. O njihovom ponovnom imenovanju odlučivaće odbornici niške Skupštine na sutrašnjem zasedanju.


Ranđelovićev “ambiciozni” plan za naredne 4 godine

Novi stari direktor “Mare”, između ostalog, Odboru za imenovanje morao je da dostavi i plan razvoja ustanove za naredne 4 godine. Međutim, Popovićeva ocenjuje da je upravo taj dokument sporan, jer je pisan "laički", kao školski zadatak i isključivo velikim slovima.

Širok je spektar usluga za ambiciozne ljude u koje i ja spadam...Imam plan proširenja usluga, koji bi izuzetno poboljsali kvalitet zivota kako korisnika tako i njihovim porodicama - naveo je Ranđelović u planu.

Ranđelović je, prema radnoj biografiji, pre "Mare", radio u Carinarnici Niš, kao i u JKP "Naisus".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • prof dr CVETKO prvi

    11:07 // 3. 10. 2017.

    Osim stranački opredeljenih "direktora" - Niš , stvarno, "nema" pametnije ljude od njih ! A zna se i da pametnima nema mesta medju SNS-ovce !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: