Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:08, 9. 10. 2020.

| Društvo

Jedini vrtić u Babušnici rekonstruisan uz pomoć Norveške

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
stojičićeva vrtič
Vrtić svečano otvoren; foto: Norveška za vas

Zamenom stolarije, izolacijom i novom fasadom, zgrada jedinog dečijeg vrtića u Babušnici dobila je novi izgled, a na svečanom otvaranju, ova predškolska ustanova dobila je i kombi za prevoz dece u okviru projekta “Norveška za vas”.

Prvi put od izgradnje pre više od 30 godina, “Dečja radost”, jedini vrtić u Babušnici, je rekonstruisan, a ubuduće će više od 120 dece i zaposlenih boraviti u toplijim prostorijama.

Energetska efikasnost vrtića unapređena je uz podršku Kraljevine Norveške, a prvi sekretar ambasade Stefan Sandstad Almehagen rekao je na svečanom otvaranju da se i Norveška suočava sa migracijama, pa se mnogi projekti u Srbiji rade sa opštinama iz treće i četvrte kategorije razvijenosti.

Drago mi je što vidim da uz podršku Norveške, sada gotovo 140 dečaka, devojčica i vaspitača ima bolje uslove za boravak i rad. Kroz projekat “Norveška za vas - Srbija” pružamo podršku manje razvijenim opštinama u Srbiji, jer se u Norveškoj i sami suočavamo sa migracijama iz udaljenih delova zemlje, a nastojimo da stimulišemo ljude da ostanu u svojim gradovima - rekao je Almehagen.

Rekonstrukcija je, kako objašnjavaju donatori, obuhvatila ugradnju termičke izolacije spoljašnjih zidova, izradu fasade, zamenu stolarije, ugradnju termičke izolacije tavanske međuspratne konstrukcije i zamenu oluka. komvi Pored rekonstrukcije dobijen i kombi; foto: Norveška za vas

Donatorima se zahvalila predsednica Opštine Ivana Stojičić koja je podsetila da je ovo jedini vrtić u varošici.

Ova podrška Kraljevine Norveške veoma je značajna, naročito jer je ovo jedini vrtić u opštini, koji okuplja decu iz Babušnice i okolnih sela. Kroz projekat “Norveška za vas - Srbija”, uspešno smo sproveli i stručne obuke u skladu sa lokalnim planom zapošljavanja - rekla je Stojičićeva.

Pored rekonstrukcije, vrtić je dobio i novi kombi “ford tranzit” koji će služiti za prevoz dece iz okolnih naselja do vrtića.

U projekat povećanja energetske efikasnosti zgrade vrtića u Babušnici i nabavku vozila, Kraljevina Norveške uložila je 100.000 evra, a Opština Babušnica 23.000 evra.

Podsetimo, roditelji su bile nezadovljni u toku rekonstrukcije vrtića, jer su zbog radova deca prinudno više nedelja morala da budu na raspustu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Džontra Volta

    21:57 // 9. 10. 2020.

    Treba stalno ulagati u tu predivnu ustanovu koju pohađa naša budućnost.

    Pohvale i za prvog čoveka te ustanove koji je veoma sposobna osoba i pre svega kvalitetan čovek.

    • antibot

      23:53 // 9. 10. 2020.

      Botovski vicevi?

  • tigrovac

    19:33 // 9. 10. 2020.

    Lepo,samo sto dece skoro da nema a uskoro ih nece ni biti.

  • Marija

    15:07 // 9. 10. 2020.

    Maska se nosi preko nosa!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: