Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:18, 12. 5. 2021.

| Društvo

Jedna deponija kod PMF-a očišćena i pod nadzorom, ali u blizini počela da se stvara nova

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
deponija Triglavska foto Aleksandar Ilic
; foto: Aleksandar Ilić;

Nakon što je očišćena i stavljena pod nadzor inspektora jedna divlja deponija u blizini Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu, ta lokacija je čista, ali je smeće počelo da se gomila nedaleko odatle - pored zgrada u Triglavskoj ulici. Za Južne vesti iz Opštine Palilula kažu da rešenje za čišćenje nove deponije, ali i mere za sprečavanje da se ona ponovo stvara, još traže.

Divlja deponija u niškom naselju Crvena Zvezda pre nekoliko dana je očišćena, a kako bi se sprečili građani da na to mesto ponovo donose smeće, tu 24 sata dežuraju komunalni milicajci i inspektori. deponija Triglavska foto Aleksandar Ilic Posle jedne, nikla druga divlja deponija; foto: Aleksandar Ilić;

Međutim, građani su tu lokaciju zamenili drugom, pa je novo smetlište postao prostor oko zgrada u Triglavskoj ulici.

Problem postoji što je kod PMF-a očišćena deponija, a pošto sad tu dežura neko, ljudi koji su tamo bacali đubre dolaze kod naših zgrada da bacaju đubre. To je par stotina metara dalje - ukazuje stanar Triglavske Aleksandar Ilić.

Ističe da se na tom mestu đubre dovozi i kamionima, iz kojih se istovaruje đubre i građevinski šut, a koliko god puta da se ono očisti, svaki put se iznova pojavi.

Novu divlju deponiju, dodaje Ilić, danas je obišla “delegacija” u kojoj su između ostalih bili direktor JKP Mediana Dragoslav Pavlović i predsednik Opštine Palilula Bratislav Vučković, kojeg je pre toga upravo Ilić, kako tvrdi, obavestio o novom smetlištu. deponija Triglavska foto Aleksandar Ilic Nedaleko odatle dežuraju komunalni milicajci i inspektori; foto: Aleksandar Ilić;

Šetali su se tu pored deponije. Par nas građana sačekalo ih je da im objasni sa kakvim se problemima susrećemo. Nešto treba da se uradi da se to više ne dešava, a ne da svake druge godine neko dođe da čisti, da se slika tu i potom ode odatle, a mi ostajemo da živimo tu i opet imamo taj problem. Oni su međutim, prošli kroz tu deponiju i sišli kod PMF-a, pa ih posle toga nismo našli - prepričava Ilić.

Vučković u odgovoru Južnim vestima nije precizirao kada bi i nova deponija mogla da bude očišćena i stavljena pod nadzor, ali je istakao da se radi na rešavanju tog problema.

Kad bude, biće. Ja ne mogu prejudiciram, tražimo neka rešenja i nadam se da ćemo ih naći. I za preventivu, i za čišćenje - kaže Vučković.

Podsetimo, pre nekoliko dana radnici JKP Mediana očistili su divlju deponiju u naselju Crvena Zvezda u Nišu kod Prirodno-matematičkog fakulteta, a kako je tada rekao Vučković, sa tim preduzećem dogovorili su da na tom mestu postave još jedan kontejner za kabasti otpad. Jedna od deponija u Crvenoj Zvezdi nedavno je bila u plamenu.

Jedna uklonjena, druga deponija se stvara

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • limun

    07:04 // 14. 5. 2021.

    To djubre namerno tu odlaže Djilas sa njegovom kamarilom.
    Videvši njega šta radi pridružuju im se i Slina i dr Dzekil.
    Niška pozicija je u velikom čudu odakle im toliko djubreta.

  • nislija

    19:27 // 13. 5. 2021.

    inace ta deponija se cisti sada zbog izgradnje stambenog kompleksa a ne zato sto su resili da ociste grad

  • Pera ždera

    14:14 // 13. 5. 2021.

    Ili uredite to kako priliči ljudskom rodu ili raselite to . Ovo je 21 vek postoje kamere postoje oni koji bacaju sve i svašta de god stignu i postoji zakon , znači da postoje svi uslovi da se problem reši.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: