Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:23, 24. 7. 2020.

| Društvo

Ministarstvo: Zaposlena u leskovačkom Gerontološkom centru zarazila korisnike

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
gerontološki leskovac
Zaražena 43 korisnika i 4 zaposlena, foto: Grad Leskovac

Da je jedna od zaposlenih u Gerontološkom centru u Leskovcu bila u kontaktu sa osobom pozitivnom na koronu i da je uprkos tome dolazila na posao i tako zarazila 43 korisnika i 4 radnika, saopštavaju iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Protiv nje će biti pokrenut disciplinski postupak i podneta krivična prijava zbog nesavesnog rada.

Iako se 2 dana nisu oglašavali, niti odgovarali na pitanja novinara o epidemiološkoj situaciji u Ustanovi za odrasle i starije u Leskovcu, na sajtu Ministarstva sada navode da je korona ušla u ovu ustanovu preko jedne od zaposlenih koja je bila u kontaktu sa zaraženim, a ipak dolazila na posao.

Kako se navodi u saopštenju, zaposlena direktorku ustanove nije obavestila da je bila u kontaktu sa osobom pozitivnom na kovid sve dok Zavod za javno zdravlje nije naložio da se izoluje i testira.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević naložio je da se pokrene disciplinski postupak i krivična prijava protiv zaposlene za koju postoji osnovana sumnja da je dovela u opasnost od zaražavanja zaposlene i korisnike, nesavesnim radom u službi - navodi se u saopštenju.

Gerontološki centar u Leskovcu ima 170 korisnika, na virus korona testirano je 92, a pozitivna su 43. Od 99 zaposlenih, na virus korona testiran je 71, a 4 su pozitivna na kovid.

U Ustanovi za odrasle i starije u Leskovcu, nakon testiranja na korona virus pozitivno je 43 korisnika i 4 zaposlena, koji nemaju simptome i u stabilnom su stanju. Svi pozitivni, s obzirom na to da nemaju simptome nalaze se u posebnom delu ustanove, koji je opredeljen za njih i ima izdvojen ulaz na koji dolaze lekari - dodaju.

Podsetimo, u sredu, 22. juna hospitalizovano je troje korisnika zbog sumnje da imaju koronu, a danas je dvoje preminulo u Opštoj bolnici u Leskovcu, kovid centru za Jablanički i Pčinjski okrug, ali rezultati testiranja još nisu stigli.

U međuvremenu je još jedan korisnik hospitalizovan i trenutno je na bolničkom lečenju četvoro.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jelena karnovic

    22:16 // 25. 7. 2020.

    Што је глава празника то је безобразно ја, нађе се неко савестан иодговоран, крајње је време да се те особе провере.

  • Lepa Mudrica

    20:22 // 25. 7. 2020.

    Jedinstveni slučaj na svetu uhapsiti jednog altruistu,dir.Gc u Nišu Stevanovica,pa bravo nešto razmišljam možda je on započeo jos u Vuhanu sa planom,bilo bi smešno da nije TUŽNO JADNO I BEDNO.

  • Dzoni lik

    22:57 // 24. 7. 2020.

    Da li je dotična imala izrečenu meri obavezne samoizolacije? Ako nije, na osnovu čega ona može krivično odgovarati?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: