Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:09, 2. 8. 2013.

| Društvo

Jednoglasno za “Džonson Elektrik”

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
skupstina123.jpg
Niška Skupština, arhivska fotografija

Odbornici niške Skupštine jednoglasno su podržali elaborat kojim se kompaniji “Džonson Elektrik” ustupa zemljište u blizini niškog Aerodroma.

Iako je bilo oprečnih komentara, pre svega predstavnika opozicije, odluka o podršci novom investitoru koji planira upošljavanje 1.000 Nišlija doneta je jednoglasno.

Predstavnici stranaka na vlasti pozivali su svoje kolege da zajednički podrže ideju o dolasku još jedne svetske kompanije u Niš i predstavili elaborat, prema kojem bi nakon usvajanja “Džonson Elektrik” trebalo da dobije neophodne dozvole i otpočne sa gradnjom svojih postrojenja.

Odbornici najveće opozicione, Demokratske stranke podržali su ovu tačku dnevnog reda, ali su u više navrata isticali da “ne vide razlog za hitnost sednice”. Takođe su više puta skrenuli pažnju aktuelnoj vlasti da u prethodnih godinu dana ništa nije urađeno kako bi se obezbedio dolazak novih investitora.

- Zadovoljni smo ovom investicijom i to je dobra vest, ali ne valja što se ništa nije uradilo na dovođenju novih investitora. Potrebno je da se određena infrastruktura uredi u predviđenom roku, jer od toga kako ispoštujemo ovog investitora, zavisi da li će doći i drugi - rekao je šef Odborničke grupe DS Miloš Simonović.

Jednoglasno je usvojena i odluka prema kojoj je Vojska Srbije ustupila Gradu zemljište na prostoru nekadašnje kasarne Apelovac, gde bi LIDL trebalo da gradi svoj market.

Odbornici bi do kraja sednice trebalo da verifikuju i odluku o dodeli novih vozila niškoj policiji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • jos jedan pera

    19:01 // 4. 8. 2013.

    kakvih 1000 radnika znaci vi nemate nikakve podatke bas ste me razocarali mnogo mnogo manje

  • pero peric

    11:50 // 3. 8. 2013.

    Zemljište se ne daje i ne poklanja nikome. Neko će doći i raditi dok mu se isplati (čitaj, dok mu daje pare država za zaposlene), a onda otići, ali će mu zemljište ostati. I šta onda?

    • katastar

      20:32 // 4. 8. 2013.

      Pa i nije zemljiste 'poklonjeno' vec 'ustupljeno', sto znaci - dato na koriscenje po ceni od 0 RSD na odredjeno ili neodredjeno vreme (dok jedna od strana ne raskine ugovor).

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: