Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:41, 16. 8. 2021.

| Društvo

Jednokratna pomoć države na računu bivših radnika Geoksa, Grad im traži posao kod lokalnih privrednika

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Geoks
Anketrianje lokalnih privrednika pokazalo da imaju potrebu za preostalih 600 bivših radnika Geoksa; foto: M. D.

Bivšim radnicima Geoksa država je uplatila po 53.900 dinara, koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije najavio kako bi premostili period bez posla, potvrđuju radnici za Južne vesti. Prema saopštenju Ministarstva finansija, Vlada Srbije odobrila je 66,2 miliona dinara jednokratne pomoći za 1.227 zaposlenih. U međuvremenu je lokalna samouprava anketirala privrednike iz Vranja i saopštila da su iskazali potrebu za preostalih 600 ljudi koji su radili u italijanskoj kompaniji.

Nakon što su pojedini nacionalni mediji u petak, 13. avgusta, preneli da je zaposlenima isplaćeno po 53.700 dinara, tu informaciju potvrđuju i radnici.

Ima uplate u Poštanskoj štedionici, leglo 53.900 dinara. Nekima je uplaćeno u petak, sad bi već trebalo da je svima - kaže jedna od bivših radnica.

Prema saopštenju Ministarstva finansija, novac je isplaćen preko centara za socijalni rad i dobiće ga 1.227 zaposlenih koji žive u Vranju, Nišu, Kragujevcu, Bujanovcu, Knjaževcu i Vladičinom Hanu.


Posao kod lokalnih privrednika?

Da su privrednici iz Vranja iskazali potrebu za 600 radnika koji bi angažovali u svojim pogonima, rekao je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković nakon održanog drugog sastanka sa njima.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović je najavio kredit od 90 miliona evra od Evropske investicione banke, a kako je rekao, novac će biti dostupan i vranjskim preduzetnicima.

Do kraja godine će oko 250 radnika proći obuku u “Teklasu”, dok će taj broj do marta naredne godine biti 600 - rekao je Stevanović.

Sledeći sastanak će biti održan početkom septembra, a na njemu će prisustvovati i predstavnici Fonda za razvoj, Razvojne agencije Srbije i Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza.

Kako je saopšteno iz Grada, na sastanku će biti reči i o mogućem državnom kreditiranju preduzeća iz Vranja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    17:44 // 17. 8. 2021.

    Pa, dokle vise traze radna mesta, kao da je Vranje, Njujork ?
    Sta da rade,kad jednokratnu pomoc potrose ?

  • Alex

    17:17 // 17. 8. 2021.

    Njih je još pre par godina upropastio Saša,sadašnji direktor Johnsona u Nišu!

  • buĐet ništa?

    16:36 // 17. 8. 2021.

    A stranački uvlekivači odmah se zapošljavaju na budžet, bez konkursa ili na nameštenim! A ovi jadnici ponovo u privatan sektor. Ako i to bude - treba Biro-NSZ nekome da udara pečat! napreDNO

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: