Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:15, 26. 3. 2024.

| Društvo

Jelo "Niški talasi" učenici Ugostiteljsko-turističke škole donelo prvo mesto u Srbiji

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
jelo-utt-foto-skolaloznica
Pastrmka donela pobedu; foto:Ugostiteljsko-turistička škola Niš

Učenica trećeg razreda na smeru kuvar u niškoj Ugostiteljsko-turističkoj školi Aleksandra Veljković osvojila je prvo mesto na republičkom takmičenju i to jelom koje su ona njen mentor nazvali "Niški talasi".

aleksandra-foto-uts Aleksandra prva u kategoriji pripremanje jela od ponuđenih namirnica; Ugostiteljsko-turistička škola Niš Aleksandra se na Republičkom takmičenju srednjih ugostiteljsko-turističkih škola, koje je održano proteklog vikenda u Loznici, takmičila u disciplini pripremanja jela od ponuđenih namirnica i uspela je da je da bude najbolja.

Jelo smo nazvali "Niški talasi", s obzirom da je glavna namirnica bila pastrmka. Jelo je na živopisan način oslikavalo igru boja i ukusa, sublimirajući talenat, kreativnost i trud - objašnjava profesorka kuvarstva i mentor učenice ovog takmičenja Jelena Grozdanović.

Ističe da je stručni žiri Aleksandrino jelo ocenio kao najbolje u konkurenciji jela koje su pripremali đaci iz 24 škole iz Srbije.

Veoma sam ponosna što je naš rad i posvećenost učenice koja je uspela da ovo jelo iznese na jedan kompletan i stručan način, pokazavši da maksimalna posvećenost i rad na kraju uvek dovedu do pobede - napominje profesorka Grozdanović.

Napominje i da je osim ukusa i prezentacija jela doprinela da niška učenica odnese pobedu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: