Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:51, 27. 12. 2016.

| Društvo

Jonić: Za svaki dokaz protiv mene spreman sam da odgovaram

Autor:J. Ć.Izvor:Južne vesti
Zoran Jonić
Jonić: za svaki dokaz spreman sam da odgovaram; Foto: Arhiva JV

Iako je Komisija za primenu Etičkog kodeksa u Nišu ocenila da direktor niške Predškolske ustanove “Pčelica” Zoran Jonić ne bi trebalo da bude na čelu ove ustanove, jer je prekršio zakon u oblasti finansija, i nije poštovao prava deteta ni radnika, on kaže da nije kriv i da će to i dokazati.

Kako je Jonić rekao Južnim vestima, za svaki dokaz koji iznesu predstavnici Etičkog kodeksa, biće spreman da odgovara.

Ja bih voleo da svi ti predstvanici etičkog kodeksa, iznesu dokaze koje ću ja i sam izneti. Ja ću izneti dokaze da to nije tačno, a oni neka iznesu svoje. Za svaki dokaz ja sam spreman da odgovaram. Ukoliko nemaju dokaze i iznosili su laži i neistine neka budu spremni da odgovaraju - ističe Jonić.

On kaže da njegova krivica nije ni to što su građani godinama vrtić plaćali više nego što zakon dozvoljava. Za to su, kako navodi, krivi Grad i Gradsko veće, pa ističe da odgovorni, s toga, treba sami da snose odgovornost.

Ja sam kriv što su roditelji plaćali više? Pa jesam li ja bio direktor i u Beogradu, Kragujevcu, Zaječaru...U svim tim gradovima gde se to isto uradilo - pita se Jonić.

Iako je mnogo roditelja koji su tužili “Pčelicu”, jer im nije vraćen novac zbog toga što su uslugu plaćali skuplje, ali i onih koji nisu tužili, ali kako kažu, na novac od vrtića čekaju i dalje, Jonić dodaje da se novac građanima redovno vraća.

Krivicu sa sebe skida i kada je u pitanju incident sa učenikom koga je udario o zid u vreme dok je bio direktor Osnovne škole “Čegar”.

Da je to tako, ja sigurno ne bih odgovarao prekršajno nego bih odgovarao krivično. Ja mogu da dostavim Etičkom kodeksu i moje prekršajne prijave zvog prekoračenja brzine, zbog preticanja preko pune linije, pa verovatno će i to uticati na sve. Ako nemate šta da kažete onda čeprkate po prošlosti od pre 14-15 godina koje nemaju veze sa istinom - priča Jonić.

Podsetimo, niški odbor Demokratske stranke tražio je od gradskih vlasti Niša i Upravnog odbora Predškolske ustanove "Pčelica" da smene dugogodišnjeg direktora te “Pčelice”. Takvu inicijativu za skupštinskom govornicom izneli su i odbornici Pokreta "Dosta je bilo" i Narodnog pokreta Srbije.

O tome, ali i o zaključcima Komisije za primenu Etičkog kodeksa odbornici bi trebalo da diskutuju na sednici niške Skupštine koja je zakazana za sutra, ali ta tema i dalje nije na dnevnom redu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • LJ

    02:39 // 28. 12. 2016.

    Jonic je u pravu, sta je to sto bilo pre 14-15 godina, pa to je zasatrelo. Sto to nisu pokrenuli kada ga birali za direktora PCELICE, nego sada kada se sukobio sa Bandzurom jer nije u njegovom skupu zasatva duginih boja.
    Ne pravdam Jonica, ali mu nadjite pravi razlog da ga smenite, ili donesite odluku da uvodite privremene mere u PCELICI zabog medjuljudskih odnosa i kraj, a ne ovako neposteno.

    • M. M.

      11:30 // 28. 12. 2016.

      Samo sto sve sto se njemu stavlja na teret nije zastarelo vec je sveze. I dalje traje. Na stranu to sto je premlatio dete,a radi u prosveti. Kad neke stvari uradite niste vise podobni da radite kao funkcioner.

    • Aha,znate,nece vam to izdrzati

      11:34 // 28. 12. 2016.

      E,fala sto si mi reko!Ja nisam znao!

  • li

    23:13 // 27. 12. 2016.

    G. Jonic se bavi i preradom i pakovanjem meda ( izvoz ), pa bi mogao malo da "o'ladi" fotelju i posveti se tom svom biznisu...

  • Ivan

    22:36 // 27. 12. 2016.

    Jeste. Muckao sam. Al u skladu s propisi!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: