Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:49, 9. 7. 2015.

| Društvo

Jonić bojkotovao dijalog o korupciji u "Pčelici"

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
laf pcelica
Fotelja namenjena direktoru "Pčelice" ostala upražnjena; foto: JV

Želeći da utvrdi ima li ili ne zloupotreba u niškoj “Pčelici” Lokalni antikorupcijski forum pozvao je na javni dijalog direktora ove ustanove Zorana Jonića i sindikaliste koji već mesecima iznose optužbe na njegov račun. Međutim, direktor se nije pojavio.

Tako je događaj koji je Lokalni antikorupcijski forum (LAF) nazvao "antikorupcijski dijalog" postao monolog, pošto nije došao nijedan predstavnik Grada, odnosno niko iz Predškolske ustanove i Uprave za obrazovanje.

Član niškog LAF-a Valentina Krstić objašnjava da je direktor Zoran Jonić rekao da neće da učestvuje u debati sa sindikalistima “Nezavisnosti” sve dok traje sudski spor sa predstavnicima tog sindikata, a sa njim se “solidarisala i načelnica Uprave Jelica Velaja”.

Nedolaskom su pokazali da ne poštuju ni svoje korisnike, javnost, LAF, niti interes Grada. Više od godinu dana predstavnici sindikata “Nezavisnost” ukazuju na probleme u “Pčelici” i zloupotrebe direktora Jonića, pa smo hteli da on sam, ovako javno, odgovori i da se pokrene neki dijalog - objašnjava Krstićeva.

Predstavnica sindikata “Nezavisnost” u “Pčelici” Marica Božić podsetila je da od marta prošle godine ukazuju na lošu uslugu i finansijsku situaciju u ovoj ustanovi, da su grupe sa decom prekobrojne, kao i da se mališani loše hrane u vrtićima.

Pored toga, u “Pčelici” je primetna i korupcija, kao i nepozitam članova Upravnog odbora. Članovi nekih drugih sindikata se umiruju zapošljavanjima njihovih bližnjih, a nad nekim radnicima se vrši mobing i vlada strah - ističe Božićeva.

Podsetimo, članovi sindikata “Nezavisnost” protestovali su, tražili pomoć od nadležnih u Gradu, kao i kontrolu poslovanja “Pčelice”. Kažu, veruju da će inspekcije i revizori naći brojne nepravilnosti i zloupotrebe.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kole

    09:13 // 10. 7. 2015.

    Jonica je pre svega uspesan rad, nadogradnja u obrazovanju (magisterijum i doktorat), politicko-ideoloska svestranost i menadzerske sposobnosti preporucile, kod raznih gradskih uprava, na dugogodisnje uspesno upravljanje jednom vrlo znacajnom gradskom ustanovom kao sto je Pcelica!

  • TOP

    01:13 // 10. 7. 2015.

    A kad će da pozovu dr Zorana Radovanovića da nam saopšti rezultate konkursa za lekare u KC Niš i kriterijume po kojima su primljeni?

  • shaft

    17:01 // 9. 7. 2015.

    Zasto clanovi sns-a,uclanjeni do2013 cute?Vidite da vam preletaci rastacu stranku,da im je vazno da su ostali direktori!Zar je moguce da ste ucutkani zarad sitnih privilegija?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: