Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:49, 9. 2. 2017.

| Društvo

Jonić opet predložen za direktora “Pčelice”

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
jonic
Joniću se smeši još jedan mandat; foto: JV arhiva

Umesto da razmatra nedavni zahtev Agencije za borbu protiv korupcije da aktuelnog direktora Zorana Jonića smeni zbog umešanosti u nekoliko slučajeva korupcije, Upravni odbor niške Predškolske ustanove "Pčelica" ga je predložio Ministarstvu za još jedan mandat u direktorskoj fotelji.

Nakon sprovedenog konkursa, Upravni odbor je, kako kažu predstavnici sindikata koji su prisustvovali sednici, odlučio da za direktora još jednom predloži Zorana Jonića, koji je na čelu “Pčelice” od 2008. godine.

Sindikalisti tvrde da je svih 9 članova Upravnog odbora glasalo da Jonić nastavi da vodi ustanovu u koju je samo dan pre toga stigao zahtev Agencije za borbu protiv korupcije za njegovu smenu.

Na sednici se o zahtevu Agencije za borbu protiv korupcije nije ni govorilo. Rekli su nam da nije stiglo do Upravnog odbora - kažu sindikalisti za Južne vesti.

U rešenju koje je dostupno na sajtu Agencije piše da ono treba da se dostavi i Upravnom odboru. Ipak, zasada nije poznato da li je do tog tela i stiglo, jer predsednik Upravnog odbora “Pčelice” Ivica Jajac dva dana ne odgovara na pozive i poruke novinara Južnih vesti.

U Upravi “Pčelice” je novinarima rečeno “da oni nisu ovlašćeni” da daju informacije o radu Upravnog odbora.

Inače, Agencija za borbu protiv korupcije je utvrdila da je u vreme dva direktorska mandata Zorana Jonića, u niškoj Predškolskoj ustanovi “Pčelica” bilo porodičnog zapošljavanja, dokazano je i da je Jonić u sukobu interesa, jer je tužio ustanovu koju vodi za naplatu nagrada.

Sada je “lopta u dvorištu” Ministarstva prosvete koje bi takođe trebalo da bude upoznato sa rešenjem Agencije za borbu protiv korupcije kojim se predlaže Jonićevo razrešenje. U narednih mesec dana Ministarstvo bi trebalo da odgovori na predlog Upravnog odbora, a ukoliko to ne učini smatraće se da je prihvaćen predlog da Jonić bude direktor.

Podsetimo, pored Jonića u užem izboru su bila još 3 kandidata, ali zaposleni koji su takođe glasali, i prema nezvaničnim informacijama podržali Jonića, nisu ništa znali o njima osim imena i prezimena.

Jonićevu smenu zatražila je nedavno i Komisija za Etički kodeks niške Skupštine, ali su se kasnije članovi Komisije iz SNS-a predomislili, pa taj predlog nije prosleđen Ministarstvu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • miodrag

    09:27 // 13. 2. 2017.

    DOMACIN nema sta...Vodi ustanovu u ambis.Ocigledno za takvima zemlja Srbija vapi,i nada se BOLJITKU...STRAHOTA...

  • Miki

    11:10 // 10. 2. 2017.

    U Niš se kaže stra lojze čuva.

  • slavko

    23:25 // 9. 2. 2017.

    More sklanjajte ovog NEcoveka!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: