Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:09, 28. 12. 2016.

| Društvo

Jonićeva smena ponovo nije bila na dnevnom redu Skupštine grada

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Sednica Skupštine Grada
Odbornici nisu dobili ni obaveštenje o odluci Komisije; Foto: JV

Već druga sednica niškog parlamenta je prošla a da se pred odbornicima nije našao predlog Komisije za praćenje Etičkog kodeksa za smenu direktora "Pčelice".

Ni 9 dana od sednice Komisije za praćenje Etičkog kodeksa nije poznato šta će se sa njime desiti. Dok predstavnici vladajuće koalicije odbijaju da o ovome govore, opozicija protestuje.

Šefica dborničke grupe Dosta je bilo Radmila Popović kazala je da je dobila informaciju da zaključak Komisije da je Jonić prekršio Etički kodeks neće biti na dnevnom redu, već će ga odbornici dobiti samo kao obaveštenje, ali se ni to nije dogodilo. Zoran Jonić Jonić direktor "Pčelice" od 2008. godine; Foto: Arhiva JV

U službi su nam kazali da navodno nema pravnog osnova da odluka Komisije ide ka odbornicima u tom smislu. Mi smo kao odbornička grupa u procesu traženja prostora da se o tome ipak odlučuje, da se nastavi pritisak na gradske vlasti da sagledaju štetno ponašanje direktora za koje postoje dokazi - istakla je Popović.

Ona dodaje da će tražiti preciznije objašnjenje zašto se preporuka Komisije o smeni Jonića nije našla ni na drugom zasedanju Skupštine Grada, od kada je održana sednica Komisije.

Plašim se da ta komisija nije do sada na tako efikasan način radila i da su oni bili zatečeni efikasnošću komisije i da traže modalitete kao da se odluke sprovedu, dobiju na značaju. Moj utisak je da se službe ovde snalaze u takvoj aktivnosti - dodaje.

Podsetimo, skupštinska Komisija za primenu Etičkog kodeksa je predložila smenu direktora “Pčelice” još 19. decembra. Dan kasnije zasedala je gradska Skupština, a ova preporuka se tada nije našla pred niškim odbornicima jer je, kako su kazali, rok bio prekratak da bi se ispoštovala neophodna procedura.

O tome zbog čega se ova preporuka, usvojena po predlogu predsednice Komisije Marije Ranđelović (DJB) nije našla ni na današnjoj sednici, zvaničan odogovor, kako su najavili iz Službe za poslove gradske Skupštine, možemo da očekujemo sutra.


Jonićevu smenu tražile i druge stranke i LAF

Zoran Jonić je na čelu predškolske ustanove od 2008. godine, a Ranđelovićeva je predložila njegovu smenu zbog izveštaja državnog revizora o nenamenskom trošenu para, jer je tužio “Pčelicu” za neisplaćene jubilarne nagrade, zbog sudske presude za to što je pretukao učenika dok je radio kao nastavnik u školi i neprijavljivanja funkcije.

Jonić je, s druge strane, kazao da nema dokaza da nije poštovao Etički kodeks kao i da će odgovarati ukoliko ga je prekršio. 

Odbornička grupa “Dosta je bilo” je i pre odluke Komisije za Etički kodeks tražila njegovu smenu, ali je Upravni odbor “Pčelice” konstantovao da nema njegove odgovornosti i da on može da ostane na funkciji.

Njegovu smenu su, podsetimo, tražili i iz DS-a kao i Lokalnog antikorupcijskog foruma.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • deki

    09:04 // 29. 12. 2016.

    Jonic=gradska vlast Nisa

  • Dragoljub J.

    21:58 // 28. 12. 2016.

    Koliko ja vidim od svih "časnih" opozicionara samo DJB drži dosledan kurs. Ćirko priča što ostali žele da čuju, Mikica priča šta ostali odluče, a Banana priča o sebi... daleko ćemo da doguramo sa takvom opozicijom na lokalu ...

  • Blackburn

    17:39 // 28. 12. 2016.

    Naprednjacki nacin delovanja-cim vidis da je neko u pravu,skreci temu ili ignorisi,sta nas briga za istinu ,mi imamo vecinu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: