Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:24, 13. 7. 2020.

| Društvo

Još 12 preminulih od korone u Srbiji - od toga jedna osoba u Nišu i jedna u Vranju

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
korona
U Srbiji od početka epidemije preminulo 405 osoba; foto: JV/Vanja Keser

Još 12 osoba u Srbiji preminulo je u poslednja 24 sata od posledica izazvanih ovim virusom, od toga jedan pacijent na lečenju u KC Niš i jedan u Vranju. Broj obolelih veći je za 279, a povećan je broj pacijenata na respiratorima - 154, najviše od početka epidemije u Srbiji. U Kliničkom centru u Nišu je na lečenju 117 pacijenata sa potvrđenim virusom korona, a 11 je na respiratorima.

U kovid objektima niškog Kliničkog centra ukupno je hospitalizovan 321 pacijent, a kod 117 potvrđeno je prisustvo virusa korona, što je 13 više nego juče. Kako saopštavaju iz ove ustanove, 3 pacijenta više je na respiratorima, ukupno 11, a među hospitalizovanima je i četvoro dece koja su u stabilnom stanju.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 11 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju. U poslednja 24 sata preminuo je jedan pacijent sa potvrđenim virusom covid-19 - kažu u Kliničkom centru.

U Opštoj bolnici u Leskovcu hospitalizovano je 130 pacijenata, a zbog povećanja broja obolelih u ovom gradu, uvedena je vanredna situacija na dve nedelje.

U 4 kovid bolnice u Vranju hospitalizovana su 183 pacijenta, a kod 118 je potvrđeno prisustvo virusa. U poslednja 24 sata još jedna osoba je preminula od posledica ovog virusa.

U Surdulici su hospitalizovana 63 pacijenta, a kod 53 je potvrđeno prisustvo virusa. U ova 3 grada na jugu Srbije među hospitalizovanima nema dece.

Posle više od 2 meseca pauze ponovo će se svakodnevno javnosti obraćati članovi republičkog Kriznog štaba, a prema rečima premijerke Ane Brnabić, razlog je povećanje broja obolelih od virusa korona.

Kako je ona ocenila, danas je najgori dan od početka epidemije što se broja teških slučajeva tiče jer je na mehaničkoj ventilaciji 154 pacijenta.

154 osobe su na respiratorima i ovo je najgori dan što se tiče obolelih na respiratorima. Najgori do sada dan bio je 14. april kada je bilo 146 osoba na respiratorima. 159 hospitalizovanih na teritroji Srbije je u poslednja 24 sata. Situacija je mnogo kompleksnija nego ranije, zato apelujem na građane da se pridržavaju propisanih mera - kaže Brnabićeva.

U Srbiji je u poslednja 24 časa preminulo 12 osoba, a od početka epidemije broj preminulih je 405. Procenat smrtnosti je povećan i sada iznosi 2,17 %.

Trenutno je aktivno 4.294 slučajeva zaraze, a ukupno je od početka epidemije testirano 498.343 osoba.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dr Milanče Mitovski

    10:00 // 14. 7. 2020.

    NE KORONA VIRUS

    Korona,
    virus moj
    kao demona
    došao njoj.

    Napao me,
    borio sam se,
    pao mi teško
    izgurao sam.

    Ceo svet strepi
    meni ni ne trepi,
    padaju ljudi
    kao da su ludi.

    Vlasti guraju sve,
    da niko ne pasti
    i od nje ne mre,
    kraj dela da krasi.

    Dan se danom
    borimo se hrabro
    da uništio demon
    tako naški, a oštro.

    Istorija će pisati,
    narod ostati
    i plućima disati
    sve

  • Dragana Ilic

    09:34 // 14. 7. 2020.

    Naravno uvek se krivci traze u nekom drugom pametni ljudi jos od novembra ni ose maske u autobus i prodavnice izbegavaju javna mesta ne piju nista po kaficima ili i ako sednu u kafic popiju nesto zestoko ili na slamcicu .Pranje ruku to je smesno dezinfekcija kuce takodje jer to je stvar licne higijene koju smo valjda naucili jos ko mali .Ko vodi racuna o svemu ovom.nece se verovatno razboleti .

  • Zoki Niš

    18:56 // 13. 7. 2020.

    Pa zar nismo pobedili koronu?
    Sve bi vas bagro trebalo pohapsiti!
    Počev od onog toponičara, pa sve preko tkz.kriznog štaba!
    Zbog vaših ,,izbora,, nabijanja izlaznosti, a pre toga skupljanja potpisa,vaših sportskih dogadjaja sa publikom u vreme neposustale pandemije , u normalnim zemljama
    godinama ne bi ste videli svetlost dana!
    A da...u normalnim zemljama se takve stvari ne dešavaju!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: