Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:13, 1. 12. 2020.

| Društvo

Još 128 novozaraženih u Jablaničkom okrugu, u Vranju na lečenju 121 pacijent

Autor:A. K.Izvor:Južne vesti
Kovid ambulanta kosta
Ne smanjuje se broj novozaraženih na jugu; Ilustracija; foto: A. Kostić

U poslednja 24 sata testirano je 463 ljudi sa teritorije Jablaničkog okruga, a prema podacima Zavoda za javno zdravlje, pozitivno ih je 128, od čega 57 iz Leskovca. U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovan je 121 pacijent, a kod 104 je testiranjem potvrđen virus korona.

Iz leskovačkog Zavoda, od ukupnog broja novozaraženih, saopštavaju da je osim 57 Leskovčana, na virus korona pozitivno još i 39 Vlasotinčana, 21 osoba sa teritorije Lebana, 10 iz Bojnika i jedna osoba sa teritorije Medveđe.

Trenutno se čeka iz laboratorija 149 rezultata sa Jablaničkog okruga za lica koja su uzorkovana u ZZJZ Leskovac, Opštoj bolnici Leskovac i domovima zdravlja Jablaničkog okruga u prethodnim danima - kažu iz leskovačkog Zavoda za javno zdravlje.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovan je 121 pacijent. Od tog broja 104 su pozitivna na korona virus.

Sa bronhopneumonijom je 120 pacijenata, na kiseoniku 44. Primljeno je 9 pacijenata, a otpušteno tri. Trenutan broj slobodnih postelja je 29 - kažu iz vranjskog Kriznog štaba.

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 307 pregleda, a ukupan broj prvih pregleda je 113. Uzorkovana je krv kod 134 pacijenta i sačinjen 161 RTG pluća. Takođe, urađeno je 5 PCR i 138 antigenskih testova, a dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 32 pacijenta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: