Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:26, 4. 12. 2012.

| Društvo

Još 14 miliona za uređenje zelenila

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
radnici-gorice.jpg
Radnici JKP "Gorica" u akciji, arhivska fotografija, foto: D. Vidojković

Za prolećno uređenje međublokovskog zelenila u NIšu, "Gorici” je odobreno oko 10 miliona dinara. Sređivanje zelenila u poslednja tri meseca ove godine olakšaće budžet za još 14 miliona.

Iako je proleće period kada se razvijaju i cvetaju biljke i kada zelenila najviše ima, sudeći prema ciframa koje se izdvajaju za uređenje, više posla ima u jesen, kada period vegetacije prestaje.

Slobodan Đorđević, direktor sektora “Zelenilo”, se slaže da je manje novca bilo u proleće, a da se tada više radilo, ali pretpostavlja da to zavisi od trenutnog stanja u gradskom budžetu.

- Nažalost jeste takva situacija, ali to se, opet nažalost, upravlja sa onim što ima od raspoloživog novca, a ne od stvarnih potreba. To je po mom mišljenju trebalo da bude obrnuto proporcionalno - rekao je Đorđević.

Uređenje zelenila u ovom periodu, kako je pojasnio Đorđević, podrazumeva drugo košenje, sakupljanje lišća, orezivanje drveća i sađenje novih biljaka.

On dodaje da se sa jesenjim radovima krenulo još početkom oktobra, a novac koji je juče odobren pokriva period uređenja gradskog zelenila od oktobra do kraja godine.

S obzirom na činjenicu da je novac odobren tek u decembru, jasno je da je i ova tranša novca, baš kao i ona prolećna kasnila.

djordjevic Slobodan Đorđević, direktor sektora "Zelenilo"

Đorđević se zato nada da će sledeće godine finansiranje ovih radova ući u redovni program održavanja.

- Mi smo tražili da i održavanje međublokovskog zelenila uđe u redovni program održavanja i ako se to ispoštuje sve će se raditi u kontinuitetu i neće biti mesta za ovakve priče - rekao je Đorđević.

Ukupno je ove godine za projekat održavanja međublokovskog zelenila “Gorici” odobreno oko 25 miliona dinara. Kako je Južnim vestima rečeno u Upravi za komunalne delatnosti, 2010. za te potrebe izdvojeno je 16, a 2011. godine 36 miliona dinara. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Igor

    22:46 // 4. 12. 2012.

    Kako su počeli da fušare možda je i bolje da ga uopšte više i ne sređuju.Jednog dana šišaju travu a onda nakon 2 dana dođu i pokupe travu, flaše i papire na nekoliko gomilica...pa nakon 2 dana sve to na jednu veliku gomilu ako ga u međuvremenu nisu raznosili kučići ili oduvao vetar.U Duvaništu i na Bulevaru gde često prolazim, neke gomile stoje već nedelju dana dok se ne smiluje ekipa sa kamiončetom da dođe i pokupi ih(ako uopšte i dođu).O lomu pored kontejnera ne vredi pričati a više puta sam video da kamion dođe i isprazni 2 od 6-7 prepunih kontejnera i nastavi dalje.Razumem da posao nije lak i da nije jedan kontejner ili jedna gomila lišća, trave i papira ali ako ga već rade, neka ga odrade do kraja.

  • Миодраг Момчиловић

    14:24 // 4. 12. 2012.

    pozdrav,samo jedno pitanje,molba...da li neko iz juznih moze da dodje i proseta se somborskim bulevarom...samo da uradi par fotki kako su lose uradili trotoar,naravno nije zavrseno do kraja,pojedine kocke koje mu malo vece,samo stavljene pored praznog mesta...god diskonta AS ,GDE TREBAJU DA BUDU SAHTE VALJDA ili sta vec takodje samo nabacano...vidite,ako ne da slikamo i da saljemo :D

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: