Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:15, 5. 12. 2020.

| Društvo

Još 155 zaraženih u Jablaničkom i 80 u Pčinjskom okrugu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
korona kovid
I dalje veliki broj novozaraženih; foto: A. Kostić

Poslednji podaci leskovačkog Zavoda za javno zdravlje pokazuju da je, saopštavaju iz ove zdravstvene ustanove, još 155 osoba iz Jablaničkog okruga zaraženo virusom korona, a među zaraženima najviše je zaposlenih. U Pčinjskom okrugu za poslednja 24 sata registrovano je još 80 zaraženih građana.

Ne jenjava broj zaraženih u Jablaničkom okrugu, 530 građana testirano je na novi virus, a od 155 pozitivnih najviše je u Leskovcu - 93. Kovidom je zaraženo i 35 Vlasotinčana, 13 stanovnika Lebana, 5 osoba iz Bojnika i 9 iz Medveđe.

Među zaraženim je 87 zaposlenih, 25 nezaposlenih, 30 penzionera, 7 učenika, 5 studenta i 1 dete - saopštavaju iz Zavoda.

Trenutno se iz laboratorija čeka na još 48 rezultata iz Jablaničkog okruga.

Nešto drugačija situacija je u Pčinjskom okrugu, u odnosu na jučerašnji dan duplo manje je zaraženih (80 u odnosu na 165), a u kovid ambulanti tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 306 pregleda, a ukupan broj prvih pregleda je 147.

Uzorkovana je krv kod 200 pacijenata i sačinjeno 205 RTG pluća. Takođe, urađeno je 10 PCR i 168 antigenskih testova, od kojih je 80 pozitivnih. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 85 pacijenata - saopštavaju iz Kriznog štaba.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje trenutno su hospitalizovana 153 pacijenta, a 147 je pozitivno na koronavirus.

Sa bronhopneumonijom je 150 pacijenata, na kiseoniku 46, a na bolničko lečenje primljeno je 20 pacijenata.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: