Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:13, 25. 3. 2021.

| Društvo

Još 17 miliona dinara za uređenje brda Hisar kod Prokuplja

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
hisar
Uređen bedem tvrđave na Hisaru; Foto: Lj. M.

Nakon završene prve faze radova, koja je obuhvatila sanaciju bedema i popravku oštećenih delova zida, kao i osvetljenje prostora srednjovekovne tvrđave na najpoznatijem gradskom šetalištu, na brdu Hisar iznad Prokuplja, Ministarstvo trgovine i telekomunikacija je odobrilo još 17 miliona za nastavak radova koji će obuhvatiti rekonstrukciju i sanaciju puta.

U prokupačkoj Gradskoj upravi kažu da će radovi biti završeni do kraja leta, pa će najkasnije za godinu dana Prokupčani dobiti potpuno uređeno i dostupno mesto za razne kulturne manifestacije.

Vrednost prethodnih radova na Hisaru, koji su obuhvatili kompletnu restauraciju i sanaciju bedema, kao i popravku oštećenih delova zida tvrđave, iznosila je 20 milona dinara, instalirana je javna rasveta i izgrađen parking prostor, za šta je dodatno plaćeno 10 miliona dinara. Želimo da zaštitimo i očuvamo kulturno i istorijsko nasleđe našeg grada na brdu Hisar – kažu u Gradskoj upravi.

Kada svi radovi budu završeni, ovaj prostor i najomiljenije šetalište Prokupčana, dobiće potpuno nov i uređen izgled, a u planu je da tvrđava na Hisaru bude centar svih kulturnih dešavanja na otvorenom i važan deo turističke ponude.

Inače, brdo Hisar na kome je smešteno istoimeno utvrđenje, proglašeno je 1983. godine za kulturno dobro i u nadležnosti je Zavoda za zaštitu spomenika u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Томислав Ристић

    15:44 // 28. 4. 2021.

    наставак коментара: СТАЛО ЈЕ ВРЕМЕ У ПРОКУПЉУ ПООДАВНО.

  • Томислав Ристић

    15:42 // 28. 4. 2021.

    НАСТАВАК КОМЕНТАРА. КАКВЕ СУ НАМ ОБЕ ПИЈАЦЕ? ГРАДСКИ ПАРК? НАПУШТЕНЕ И ЗАПУШТЕНЕ ЗГРАДЕ БИВШЕГ ДОМА Ј.А. И БИВШЕГ КОМИТЕТА? СПОМЕНИК ТОПЛИЧАНИМА У ЦЕНТРУ НИЈЕ ВАЉАНО НОЋУ ОСВЕТЉЕН. СПОМЕН БИСТЕ ЋИЋКА (И ГРОБ) И ЖАРКОГ? ПРОЛАЗ ИЗМЕЂУ ТРГА НА УЛИЦУ 9. ОКТОБРА? КОНТЕЈНЕРИ СУ ПОСЕБАН "УКРАС"ГРАДА, А СТАРА ДАМА - ЗГРАДА ОПШТИНЕ НИКАКО ДА СЕ ДОТЕРА У НОВОЈ ХАЉИНИ. ОПИСАНА СЛИКА ЈЕ, МЕТАФОРИЧНО -

  • ТОМИСЛАВ РИСТИЋ

    15:33 // 28. 4. 2021.

    УНСВОЈИМ КЊИГАМА НАЗВАО САМ ХИСАР ПРОКУПАЧКИМ СИМБОЛОМ - СИМБОЛ БРДОМ - БРДОМ ЉУБАВИ. ЗА САДА ЈЕ ПРИМЕРЕНО УРЕЂЕН, А ПРОСУТНИМ ВАНДАЛИЗМОМ ХУЛИГАНА. ОНОЈ СКАЛАМЕРИЈИ ОД РЕПЕТИТОРА НА КРОВУ ЗГРАДЕ ЗАВЕШТАЊА ДОКТОРА АЛЕКСЕ САВИЋА - "САВИЋЕВАЦ" НИЈЕ МЕСТО, А ДВА БОРА ИЗ ВИЗУРЕ С БЕТОНСКОГ МОСТА СКРИВАЈУ ПОМЕНУТИ ОБЈЕКАТ. ДА ЛИ ЈЕ ПРЕДЛОЖЕНОМ УРЕЂЕЊЕ ХИСАРА ПРИОРИТЕТ ИЛИ ИЗМОТАВАЊЕ ИЗВЕСНИХ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: